OFICIAL: Noul Chevrolet Trax

Chevrolet a publicat primele poze si informatii despre noul model Chevrolet Trax, care va debuta oficial la Salonul Auto de la Paris.

Chevrolet Trax este un SUV urban, de clasa mica, care depaseste cu putin 4 metri. Trax este fratele de platforma a lui Opel Mokka, dar cele doua modele sunt foarte bine delimitate la capitolele design si prezenta, asa ca au identitate proprie. O strategie absolut castigatoare, mie nu mi-au placut niciodata modelele comune  la care difera doar sigla.

Chevrolet Trax art1 OFICIAL: Noul Chevrolet Trax

Evident, Trax intra in categoria modelelor de lifestyle si, in traditia Chevrolet, cred ca va avea un pret cu adevarat tentant. In plus, masina arata chiar bine, integrata in linia actuala de design Chevrolet. Mie imi sugereaza cumva un baby Captiva..

Chevrolet anunta pentru Trax toate avantajele unui hatchback de clasa mica, adica manevrabilitate, confort si economie, chiar daca vorbim de un mic SUV.

Chevrolet Trax va fi disponibil cu trei motorizari, unele chiar puternice pentru clasa masinii. La baza gamei este un motor pe benzina, aspirat, de 1,6 litri, care produce 124 CP (nu se specifica puterea in comunicatul de presa, dar presupun ca este vorba despre aceasta versiune). Apoi urmeaza motorul de 1,4 litri, turbo, care ofera 140 CP si motorul diesel de 1,7 litri CDTi, cu 130 CP.

Chevrolet Trax art2 OFICIAL: Noul Chevrolet Trax

Ultimele doua motoare pot fi comandate si cu sistemul de tractiune integrala, dar si cu o cutie de viteze automata, cu 6 trepte, optional.

Chevrolet nu a publicat deocamdata nici o poze de interior, dar anunta, spatiu suficient pentru 5 persoane, un portbagaj de 358 litri. In plus, va fi oferit MyLink, un sistem de infotainment care permite preluarea pe un display color, cu touchscreen, de 7 inch, a continutului unui smartphone OFICIAL: Noul Chevrolet Trax. Va exista chiar si o aplicatie care afiseaza pe display-ul masinii informatii de navigatie calculate de smartphone OFICIAL: Noul Chevrolet Trax.

In toamna asteptam preturi si noi poze cu noul Chevrolet Trax.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.