Oficial: Noul Nissan Pathfinder

Nissan a prezentat primele poze cu noua generatie Pathfinder, varianta pentru America. Insa diferentele fata de cea europeana nu sunt decat la nivel de detaliu.

Asa cum spuneam si in cazul conceptului care anunta modelul de serie, noul Nissan Pathfinder este cu totul altceva decat ce stiam pana acum. Alta abordare, una mult mai eleganta, mai stradala, aproape ca-l transforma pe Pathfinder intr-un SUV de dimensiuni mari, pe cand generatia precedenta are foarte serioase tangente cu offroad-ul greu.

Nissan Pathfinder art1 Oficial: Noul Nissan Pathfinder

Noul Nissan Pathfinder a renuntat la caroseria pe sasiu separat, solutia preferata de niponi fiind cea a unei caroserii autoportante. Solutia are o multime de avantaje, cum ar fi greutatea mai redusa cu circa 200 kg, consum mai mic si comportament rutier mult imbunatatit.

Desigur, asta inseamna performante semnificativ reduse in teren greu. Noul Nissan Pathfinder va fi oferit cu tractiune integrala, dar se poate opta si pentru tractiune doar pe puntea fata.

Interiorul este mult mai modern, chiar cu tuse de lux pe alocuri si continua coerent transformarea designului exterior si a platformei tehnice.

Nissan Pathfinder art2 Oficial: Noul Nissan Pathfinder

Despre motorizari nu stim deocamdata nimic, pentru ca modelul din imagini este cel destinat pietei din SUA si are sub capota un V6 pe benzina. In Europa, noul Nissan Pathfinder va merge probabil pe aceleasi dCi-uri mari ale grupului Renault-Nissan.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.