Noul Chevrolet Malibu in Romania. Preturi

Chevrolet a anuntat debutul modelului Malibu in Romania si lista de preturi. Modelul activeaza in clasa medie si promite multe la un pret sub concurenta.

Chevrolet spune ca Malibu este cea mai longeviva gama de modele din industria auto. A fost lansat in 1964 si, pana acum, Europa nu prea l-a avut, oficial vorbind. Insa actuala generatie a fost gandita altfel, asa ca poate activa fara probleme si pe vechiul continent. Si este un castig, pentru ca noul Chevrolet Malibu are potentialul de a acoperi un segment bine definit in aglomeratele modele din clasa medie.

Chevrolet Malibu art1 Noul Chevrolet Malibu in Romania. Preturi

Chevrolet Malibu vine cu un design atractiv pentru cei ce cauta o nota exotica americana in Europa. Nu pune accent pe dinamica, la nivel vizual, nu se vrea cel mai performant model din clasa, dar arata bine, mizeaza pe eleganta si pe confort.

Imi place partea frontala, dar mai ales spatele, ale carui stopuri sunt inspirate de cele ale superbului Chevrolet Camaro.

Chevrolet Malibu art2 Noul Chevrolet Malibu in Romania. Preturi

Si tabloul de bord are legatura cu cel de pe muscle-car-ul Camaro, iar plansa de bord urmeaza nota masinii – eleganta. Nu lipseste, pentru nivelurile superioare de echipare, display-ul tactil cu diagonala de 7 inch.

Chevrolet Malibu art3 Noul Chevrolet Malibu in Romania. Preturi

Portbagajul are 545 litri, suficient pentru cam toate nevoile unei familii.

In Europa, Chevrolet Malibu va fi comercializat cu doua motoare. Unul pe benzina, de 2,4 litri, care produce 167 CP si 225 Nm. Este un motor de turatie, care permite atingerea a 100 km/h in 9,5 secunde, o viteza maxima de 204 km/h, in conditiile unui consum mediu de 7,8 litri/100 km/h.

In Romania nu vom avea insa acest motor, Chevrolet Malibu urmand sa fie comercializat doar cu un propulsor turbodiesel produs in Germania, de 2 litri, care dezvolta 160 CP, permite o viteza maxima de 231 km/h, acceleratia 0 – 100 km/h in 9,8 secunde si afiseaza un consum mediu de doar 5,1 litri/100 km. Acest motor poate fi comandat fie cu o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, fie cu o noua cutie automata, tot cu 6 trepte.

Chevrolet Malibu art4 Noul Chevrolet Malibu in Romania. Preturi

In ceea ce priveste siguranta, Chevrolet Malibu a obtinut inca de anul trecut 5 stele la testele EuroNCAP.

Preturi Chevrolet Malibu

In Romania, noul Chevrolet Malibu are un pret de 26.273 euro, cu TVA inclus, pentru echiparea de top. Mult? Nu prea, pentru ca toti concurentii sai din clasa medie sunt mai scumpi. VW Passat e cu circa 2.000 euro mai scump, si nu in echiparea de top, Opel Insignia cu cam 3.000 euro, iar Ford Mondeo cu circa 1.500 euro.

Asadar, o masina eleganta, la pret mai mic decat concurenta, bine echipata, care aduce, cum spuneam, si o nota exotica in peisajul auto autohton.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.