Noul Hyundai i30 in 3 usi

Daca prima generatie Hyundai i30 n-a avut o versiune in 3 usi, iata ca noul Hyundai i30 are. Asta pentru ca Hyundai a vazut cam ce succes a avut fratele de platforma, ceed, cu versiunea in 3 usi, pro ceed.

La cateva zile dupa ce Kia a prezentat noua generatie Kia pro ceed, Hyundai ne arata noul i30 in versiunea destinata tinerilor cu preferinte catre dinamica. Modelul nu are un nume aparte, ci va fi cunoscut ca versiunea in 3 usi din gama Hyundai i30. Asadar vom avea o lupta frumoasa intre noul pro ceed si noul Hyundai i30 in 3 usi, mai ales ca ambele modele arata cam la fel de bine.

Hyundai i30 in 3 usi Noul Hyundai i30 in 3 usi

Avem deocamdata doar doua poze cu noul Hyundai i30 in 3 usi, dar e suficient pentru mine ca sa pot spune ca, desi spatele noii versiuni i30 arata bine, este mai putin spectaculos decat cel al noului pro ceed. Cumva, Kia a preferat ceva mai indraznet, mai de impact vizual, pe cand Hyundai a preferat o linie eleganta, ceva mai cuminte.

Hyundai i30 in 3 usi a Noul Hyundai i30 in 3 usi

Motoarele sunt acelasi din gama i30, care sunt aceleasi de pe gama Kia ceed. Nici o surpriza la acest capitol si, cum se vorbeste mult despre o Kia pro ceed hothatch cu vreo 200 CP dintr-un motor de 1,6 litri, turbo, ramane de vazut daca si Hyundai va oferi un hothatch pentru noul i30 in 3 usi. Eu cred ca nu, Hyundai incearca acum doar sa se apropie de clientii tineri, cu venituri reduse, care vor o masina cu aspect dinamic.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.