Oficial: Ford Fiesta primeste un facelift major

Au trecut ceva ani peste actuala generatie Ford Fiesta si a venit vremea unui facelift. Ford nu s-a jucat cu redesenari discrete de stopuri si faruri, ci a preferat un facelift amplu.

Asa cum vedeti, partea frontala a masinii a fost complet schimbata. Ford Fiesta facelift a primit designul lui B-Max, intreaga parte frontala seamana foarte mult cu cea a monovolumului B-Max. Asta nu-i chiar rau, pentru ca Fiesta arata acum mult mai modern.

Ford Fiesta facelift art1 Oficial: Ford Fiesta primeste un facelift major

Spatele a ramas aproape la fel, doar stopurile avand structura schimbata. Si la interior s-au operat modificari, dar nu de amploare.

Din punct de vedere tehnic, s-a anuntat introducerea in gama a celebrului motor de 1.0 litri Ecoboost, in 3 cilindri. Era si cazul sa fie disponibil… va imaginati ce consum va avea Ford Fiesta facelift cu acest motor, daca mai marele Focus afiseaza un consum mediu de doar 4,8 litri/100 km (in versiunea de 100 CP)?

Ford Fiesta facelift art2 Oficial: Ford Fiesta primeste un facelift major

O noutate pentru piata europeana o reprezinta sistemul MyKey care va fi introdus odata cu acest facelift. MyKey este destinat parintilor ai caror copii conduc masina si le permite acestora sa limiteze viteza maxima a masinii, sa limiteze sonorul sistemului audio, care dealtfel nici nu porneste pana nu sunt cuplate centurile si sa impiedice dezactivarea sistemelor de siguranta. Toate acestea pentru ca tinerii sa nu-si faca de cap cu masina, in nota specifica varstei.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.