OFICIAL: Noua Kia pro ceed

Iata a doua generatie a modelului Kia pro ceed! O asteptam inca de cand a aparut noua Kia ceed pentru ca sunt proprietar de pro ceed si, chiar si dupa 4 ani, imi place inca masina mea.

Numele a ramas acelasi, dar modificarile sunt mari. Imi place din start? Nu stiu… Prima generatie pro ceed mi-a placut instant, chiar de cand am vazut pozele. Insa, pentru a decide daca noua generatie imi place la fel de mult, trebuie sa vad masina in realitate…

Kia pro ceed 2 art1 OFICIAL: Noua Kia pro ceed

De ce? Pentru ca in poze vad niste elemente ce par discutabile. Linia laterala este modificata, dar arata bine, imi place fara discutii, este chiar mai dinamica decat pana acum. Stopurile, mai elegante, imi plac, mai ales ca sunt facute sa lumineze modern. Nu stiu insa cum se vede in realitate faptul ca sunt profilate in afara caroseriei. Daca va uitati cu atentie, veti vedea ca sunt putin “umflate” in afara liniei caroseriei.

Insa cele mai mari dubii le am cu privire la linia de stopuri de jos. Pare cam mare in raport cu cele principale si in raport cu dimensiunile spatelui. Nu stiu, poate in realitate voi vedea ca arata bine, dar parca arata putin ciudat in poze…

Oricum, per ansamblu, noua Kia pro ceed a evoluat mult. Are un spate mai dinamic, dar si mai elegant, cu sanse mari sa atraga atentia mult timp de acum inainte.

Kia pro ceed 2 art2 OFICIAL: Noua Kia pro ceed

Interiorul este cel al modelului in 5 usi si, din poze, chiar n-am ce sa-i reprosez. Saltul fata de cel al generatiei trecute este urias.

Kia pro ceed 2 art3 OFICIAL: Noua Kia pro ceed

Despre motorizarile noii Kia pro ceed nu se spune nimic, dar nici nu-i nevoie. Sunt exact aceleasi de pe noua generatie ceed in 5 usi, cu mentiunea ca este foarte posibil ca noua Kia pro ceed sa aiba o motorizare de varf, de hothatch, posibil un motor turbo de 1,6 litri dus pe la 200 CP.

Kia pro ceed 2 art4 OFICIAL: Noua Kia pro ceed

Concluzia? Ca si generatia trecuta, noua Kia pro ceed va fi preferata tinerilor care vor un hatchback frumos, dinamic, in 3 usi, la un pret decent. Practic, Kia nu are concurenta in segmentul asta, din cauza preturilor. Nu stiu cum va arata noul VW Golf in 3 usi, dar ma indoiesc sincer ca va arata mai bine, plus ca va veni la un pret sensibil mai mare. Iar despre noul Opel Astra GTC ce sa mai spun? E adevarat ca arata infinit mai bine decat noua Kia pro ceed, dar pretul este unul de alta categorie. Ma intreb si daca Kia va pastra si politica generatiei trecute, adica pro ceed sa fie cu circa 300 euro mai ieftin decat modelul in 5 usi.

Pana cand vom avea mai multe poze, dati-va cu parerea! Cum arata noua Kia pro ceed?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.