Opel Cascada, noul cabrio de la Opel

Un nume frumos, Cascada, si o masina pentru anotimpul cald. Noul Opel Cascada este, de fapt, versiunea cabrio a modelului Astra.

Chiar daca inrudirea este clara, Opel Cascada se vrea un model aparte in gama, pozitionat cumva mai sus decat Astra. Dealtfel, Opel Cascada este mai apropiat de Insignia, ca lungime, decat de Astra. Nemtii o si spun, Cascada are o legatura mai stransa cu decapotabilele anilor ’50 – ’60, cum ar fi Kapitan si Rekord, decat cu recentele modele cabrio de clasa compacta.

Opel Cascada Opel Cascada, noul cabrio de la Opel

Oricum, cabrioletul german nu mai merge pe aceeasi idee ca generatia trecuta Astra cabrio, care avea un hard-top retractabil. Noul Opel Cascada vine cu un soft-top traditional, ce poate fi inchis/deschis la viteze de pana la 50 km/h si ofera 4 locuri.

Opel Cascada 2 Opel Cascada, noul cabrio de la Opel

Mai multe nu stim deocamdata si exista doar aceste poze teaser, pentru ca Opel spune clar ca noul Opel Cascada nu va fi expus la Salonul Auto de la Paris, unde Opel se concentreaza pe noul Opel Adam. Cabrioletul Cascada va debuta la inceputul lui 2013.

Opel Cascada 1 Opel Cascada, noul cabrio de la Opel

Apropo de nume, imi place, iar nemtii s-au ispirat din cuvantul “cascada” existent in limba spaniola, care inseamna exact ce insemana si in romana.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.