Paris 2012: Noul VW Golf GTI concept

Dupa debutul noului VW Golf 7, nemtii aduc la Paris si versiunea hothatch. Noul VW Golf GTI este prezentat cu titlul de concept, dar stim ca este doar un artificiu, masina este cea de serie, cu mici modificari tipice unui concept.

Daca tot este oficial un concept, noul VW Golf GTI nu dezvaluie prea multe date tehnice. Ni se spune insa ca cel mai cunoscut hothatch german are un motor de 220 CP si un consum mediu de 6 litri/100 km, ceea ce inseamna ca este cu 1,3 litri/100 km sau 18% mai economic decat versiunea precedenta.

VW Golf GTI art1 Paris 2012: Noul VW Golf GTI concept

Putem presupune fara problema ca cei 220 CP sunt produsi de acelasi motor de 2 litri cu turbocompresor si, asa cum ma asteptam, Volkswagen nu pune noul Golf GTI in rand cu hothatch-urile actuale la nivelul puterii. Daca ne gandim ca Renault Megane RS are acum 265 CP, iar noul Opel Astra OPC vine cu 280 CP, e clar ca VW Golf GTI va avea preformante mai slabe.

VW Golf GTI art2 Paris 2012: Noul VW Golf GTI concept

Nemtii lasa concurenta sa se bata cu viitorul Golf R, a carui putere maxima se va duce aproape de 300 CP, insa cred ca pretul va fi mai mare decat al concurentilor amintiti.

In fine, vom vedea, acum ramane sa aflam, peste ceva timp, cu ce performante dinamice se prezinta noul VW Golf GTI.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.