Noul Renault Clio a fost lansat in Romania

Renault Romania a lansat noua generatie Clio pe piata noastra, un moment important pentru ca hatchback-ul francez are priza la publicul nostru.

Am fost la lansarea a carei idee a fost.. pasiunea. Da, suna ciudat pentru un Renault, le stim ca au fost mereu atractive ca pret, dar niciodata pasionale. Ei bine, au dreptate francezii. Noul Renault Clio este pasional, arata bine (a fost prima data cand l-am vazut “pe viu”) si cred ca a sarit mai mult de o treapta in evolutia modelului.

Renault Clio 1 Noul Renault Clio a fost lansat in Romania

Mai multe va voi spune dupa ce fac testul, dar va spun si cate ceva ce-am observat la lansare. Masina poate fi mult personalizata, reuseste sa arate foarte diferit in functie de ce pachete estetice pui pe ea. Asta-i un avantaj important. In al doilea rand, display-ul tactil pentru multimedia arata excelent, cu o rezolutie surprinzator de buna si se misca foarte repede. Nu confundati sistemul cu cel de pe Dacia Lodgy/noul Logan, pentru ca n-au nici o legatura, cel de pe Clio este multe clase peste.

Renault Clio 3 Noul Renault Clio a fost lansat in Romania

Mi-a mai placut faptul ca butoanele de interior sunt mai elegante, nu atat de brute ca pana acum. Chiar ar fi deranjat sa le pastreze pentru ca interiorul noului Clio este mult-mult mai rafinat.

Renault Clio 2 Noul Renault Clio a fost lansat in Romania

Cam atat deocamdata, preturi aveti aici, eu astept testul si mai ales noul motor cu 3 cilindri, turbo, de 0,9 litri si 90 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.