Noua Dacia Logan: preturi, poze si informatii complete

Noua Dacia Logan debuteaza in Romania si avem acum preturi, informatii tehnice complete si, de asemenea, o galerie foto completa cu noua generatie Logan.

Asa cum spuneam, noua Dacia Logan vine cu un design mult schimbat, mai modern si mai placut, dar nu se abate de la ideea primei generatii: sa fie cea mai convenabila masina de pe piata in ceea ce priveste raportul pret/echipare. Sunt multe imbunatatiri, multe echipamente noi, dar preturile raman, cel putin deocamdata, imbatabile.

Dacia Logan 2 art1 Noua Dacia Logan: preturi, poze si informatii complete

Noua Dacia Logan marcheaza si o premiera pentru marca autohtona, fiind primul model Dacia disponibil cu motor turbo, pe benzina. Si daca tot am ajuns la capitolul asta, iata gama de propulsoare a noii Dacia Logan:

La baza sta un motor cunoscut, pe benzina, de 1,2 litri si 75 CP, oferit pentru cel mai mic pret al actualei generatii Logan. Motorul afiseaza un consum mediu de 5,9 litri/100 km. De asemenea, este singurul propulsor din gama Dacia oferit cu instalatie GPL.

Urmeaza un alt motor, foarte nou si foarte interesant. Tot benzina, doar 3 cilindri si o capacitate de 0,9 litri, cu o putere maxima de 90 CP. Este vorba de noul TCe al francezilor, care, pentru noul Logan, afiseaza un consum mediu oficial de 5,3 litri/100 km. Este mai puternic decat cel aspirat, de 1,2 litri, dar ofera consumuri mai scazute.

Dacia Logan 2 art2 Noua Dacia Logan: preturi, poze si informatii complete

Capitolul diesel este acoperit de motorul cunoscut, de 1,5 litri dCi, oferit in doau versiuni de putere: 75 CP si 90 CP. Consumul mediu scade, in premiera pentru Dacia, la sub 4 litri/100 km (mai exact 3,9 litri/100 km).

Toate versiunile Dacia Logan sunt echipate cu o cutie manuala, cu 5 trepte. Nu se poate comanda altceva, in ceea ce priveste transmisia. Poate, mai tarziu, la facelift va fi introdusa si o cutie manuala cu 6 trepte. La fel cum cred ca vom avea si un motor mai puternic, de peste 100 CP. Daca prima generatie Dacia Logan a avut (1,6 litri 16v – 105 CP) sunt toate sansele sa aiba si noua Dacia Logan.

Dacia Logan 2 art3 Noua Dacia Logan: preturi, poze si informatii complete

Dacia a prezentat fisa tehnica detaliata, dar a omis sa precizeze timpii de acceleratie pana la 100 km/h. Vitezele maxima sunt notate, cel mai rapid este noul motor turbo de 0,9 litri, cu o viteza maxima de 169 km/h.

Preturile noii Dacia Logan

Asta ne intereseaza in primul rand. Ei bine, noua Dacia Logan este mai ieftina decat generatia anterioara. Da, preturile de pornire sunt usor mai mari, dar noua Dacia Logan este incomparabil mai bine echipata, inca de la versiunea de baza, decat modelul de pana acum. Sunt 3 versiuni de echipare (Acces, Ambiance si Laureate) pe care se pot pune diverse optionale.

Cel mai ieftin Logan, versiunea Acces, cu motor de 1,2 litri si 75 CP are un pret de pornire de 6.690 euro (TVA inclus). Printre echipamentele standard figureaza: ABS cu AFU, airbag-uri frontale si laterale, ESP cu control de tractiune, servodirectie si… cam atat. E suficient pentru o masina de buget.

Modelul cu motor de 0,9 litri are un pret de pornire de 8.700 euro, iar diesel-ul de 75 CP costa 9.500 euro. Cel de 90 CP costa 11.200 euro.

Preturi noua Dacia Logan Noua Dacia Logan: preturi, poze si informatii complete

Evident, la aceste preturi se adauga diverse optionale. Noua Dacia Logan este primul model Dacia ce poate fi echipat cu sistem de navigatie. Acesta implica un display de 7 inch, cu touchscreen, ce ofera si conexiune bluetooth, pretul fiind de 300 euro. Pentru harta Europei se plateste in plus 100 euro. Se mai poate opta si pentru tempomat (cruise control) cu limitator de viteza. De asemenea, radio CD-ul cu MP3 ofera si port USB.

Dacia Logan 2 art4 Noua Dacia Logan: preturi, poze si informatii complete

Imi amintesc faptul ca, in 2004, Dacia Logan a aparut la un pret de 5.300 euro, versiunea de baza. Dar nu avea atunci decat airbag frontal pentru sofer. Nici vorba de servodirectie, ABS si ESP.

Acum ramane sa-mi spuneti voi cum vi se par preturile si echiparile noului Logan…

112383 Noua Dacia Logan: preturi, poze si informatii complete

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.