Noua Skoda Rapid. Preturi in Romania

Noua Skoda Rapid poate fi comandata in Romania si cred ca va fi un succes printre romani. Preturile sunt bune si, daca nu ai bani de VW sau de Octavia, Skoda Rapid e solutia.

In asteptarea noii generatii Octavia, care va fi impinsa putin mai sus in gama, Skoda mizeaza pe volum mare de vanzari cu noua Rapid, un model compact, cu accent pe spatiu si preturi convenabile, pentru famiile aflate la prima masina, in care nu vor sa investeasca prea mult. Se potriveste de minune zonei noastre, pentru ca Skoda este foarte apreciata de romani.

Skoda Rapid art1 Noua Skoda Rapid. Preturi in Romania

Noua Skoda Rapid arata in tipicul Skoda, mai bine zis VW, asta desi cehii spun ca Rapid adopta noua linie de design a marcii. Este moderna, dar cam atat, nu este o masina frumoasa. Ideea este utilitatea, nu neaparat stilul. Observati si interiorul – este foarte simplu.

Skoda Rapid art2 Noua Skoda Rapid. Preturi in Romania

Skoda Rapid vine si cu niste motorizari tentante, unele dintre ele fiind cele mai noi si mai apreciate din gama VW. La baza se ofera un motor pe benzina, de 1,2 litri si 75 CP, urmat de modernul 1,2 TSI, in variantele de 86 CP si 105 CP. Cel mai puternic motor oferit pentru noua Skoda Rapid este TSI-ul de 1,4 litri si 122 CP. Acesta este oferit doar in combinatie cu cutia DSG cu 7 trepte.

Un sigur diesel exista in oferta pentru Skoda Rapid, cel de 1, litri TDI cu 105 CP, disponibil doar cu cutie manuala cu 5 trepte.

Preturi Skoda Rapid in Romania

Cum spuneam, preturile masinii incep bine. Varianta de baza, Active, cu motorul de 1,2 litri si 75 CP are un pret de pornire de 11.990 euro, cu TVA inclus. Asta in conditiile in care vine, standard, cu: ESP, ABS, control de tractiune, airbag-uri frontale, laterale si pentru protectia capului, aer conditionat manual, inchidere centralizata, geamuri electrice fata, Radio CD cu mp3, lumini de zi, volan reglabil.

Skoda Rapid art3 Noua Skoda Rapid. Preturi in Romania

Mie mi se pare un pret bun, echiparea e buna, chiar daca motorul ofera performante modeste (0 – 100 km/h in 13,9 secunde, 175 km/h si consum mediu de 6,1 litri/100 km). Pentru cei interesati mai mult de spatiu si mai putin de dinamica, n-ar trebui sa conteze asa mult acceleratia 0 – 100 km/h.

Ce nu-mi place este ca, in afara de acest motor, adica atunci cand ajungem la TSI-ul de 86 CP, preturile urca destul de mult. Cam 2.000 euro in plus pentru cei 11 CP suplimentari. Mai departe, preturile modelului Skoda Rapid urca si mai mult, astfel incat diesel-ul de 105 CP pleaca de la 17.074 euro, TVA inclus. Doar 1.500 euro mai putin decat noul Golf cu acelasi motor.

Dealtfel, iata lista completa de preturi.

Lista pret Skoda Rapid Noua Skoda Rapid. Preturi in Romania

UPDATE: Din aceste preturi se scad 1.000 euro pentru toate versiunile, cu exceptia celei de baza. Este o promotie care va tine pana la finalul acestui an.

Concluzia? O masina atragatoare prin prisma pretului modelului de baza, care ii va tenta pe cei ce vor o masina germana si care-si permit un pic mai mult decat Logan.

115492 Noua Skoda Rapid. Preturi in Romania

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.