OFICIAL: Jaguar XFR-S, cel mai puternic Jaguar actual

Acesta este noul Jaguar XFR-S, cel mai puternic Jaguar dupa multi ani. I-as spune chiar cel mai puternic Jaguar creat vreodata, dar nu se poate; a mai existat un model cu exact acelasi nivel de putere, obtinuta insa altfel. E vorba de XJ220, il stiti, daca nu, intrebati-l pe Tiriac.

Revenind la noul Jaguar XFR-S, care si-a revendicat titlul de “cea mai puternica berlina Jaguar” masina este concurentul direct pentru BMW M5, Mercedes E 63 AMG si Audi RS6. Asta-i liga in care joaca, a berlinelor mari cu puteri demne de bolizi exclusivisti. Jaguar are un model sport a lui XF, numir XFR, dar acesta, cu doar 510 CP, nu se poate bate de la egal la egal cu rachetele germane.

Jaguar XFR S art1 OFICIAL: Jaguar XFR S, cel mai puternic Jaguar actual

Asa ca britanicii i-au mai adaugat un “S” in nume si l-au lucrat pana a iesit ce vedeti, iar tehnic s-a apropiat de berlinele germane. Eu am oricum o slabiciune pentru Jaguar, mai ales pentru XF, asa ca acest XFR-S imi bruiaza putin imaginea lui BMW M5… Arata superb acest britanic dopat, iar eleronul mare, din fibra de carbon, de pe capota e de mare efect. Nu multi constructori ar risca un asemenea eleron pe o berlina de clasa mare, dar mie-mi place ce le-a iesit celor de la Jaguar.

Jaguar XFR S art12 OFICIAL: Jaguar XFR S, cel mai puternic Jaguar actual

Motorul este acelasi V8 de 5 litri, supraalimentat, dar cu 40 CP in plus fata de XFR. Asa ca noul Jaguar XFR-S se lauda cu 550 CP si 680 Nm. Chiar si asa are 10 CP in minus fata de BMW M5, dar nu mai conteaza chiar atat de mult, decat poate la orgoliul proprietarului.

Jaguar XFR S art13 OFICIAL: Jaguar XFR S, cel mai puternic Jaguar actual

Jaguar a modificat suspensia, sistemele electronice de control, apasarea aerodinamica si a iesit o berlina ce poate ajunge la 100 km/h in 4,6 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 300 km/h.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.