OFICIAL: Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster – Magnific

Chiar astazi, Lamborghini a prezentat noul Aventador Roadster, un supercar al carui design te trimite direct in lumea viselor frumoase.

Imi place mult noul Lamborghini Aventador, inlocuitorul lui Murcielago, pentru ca este o masina fenomenala din punct de vedere al designului. Atatea muchii, atat de multe linii dure, drepte, nu cred ca am mai vazut la vreo masina moderna. Arata mult mai bine decat Bugatti Veyron, e clar.

Lamborghini Aventador Roadster art1 OFICIAL: Lamborghini Aventador LP 700 4 Roadster   Magnific

Cu toate astea, “decapotabila”, adica Aventador Roadster este si mai si. Dureros de frumoasa si agresiva! Italienii au schimbat destul de multe repere pentru a-i oferi o prezenta deosebita de a coupe-ului.

Lamborghini Aventador Roadster se decapoteaza… manual. Practic plafonul este format din doua placi, facute in intregime din fibra de carbon, care pot fi montate/demontate manual. Fiecare placa cantareste 6 kg, deci sunt foarte usor de manevrat si incap fara probleme in spatiul pentru bagaje din fata.

Lamborghini Aventador Roadster art2 OFICIAL: Lamborghini Aventador LP 700 4 Roadster   Magnific

Lamborghini a adaugat un deflector de aer, pentru a domoli turbulentele chiar si la viteze mari, iar capota motorului este modificata din ratiuni ce tin de design, dar si de racirea motorului. Normal, propulsorul V12 este vizibil si in cazul roadsterului. Iar luneta este mobila, actionata electric.

Lamborghini Aventador Roadster art3 OFICIAL: Lamborghini Aventador LP 700 4 Roadster   Magnific

Motorul este acelasi, un V12 de 6,5 litri, care produce 700 CP. Lamborghini Aventador Roadster ajunge la 100 km/h in 3 secunde (cu doar 0,1 secunde mai lent decat coupe-ul), iar viteza maxima este la 35o km/h. Motorul are o functie de dezactivare a cilindrilor, cand proprietarul nu cere prea mult de la motor, dar si functie Stop/Start, sistem docamdata unic in segmentul masinilor supersport.

Pretul pentru un asemenea vis? 300.000 euro, fara taxe.

112178 OFICIAL: Lamborghini Aventador LP 700 4 Roadster   Magnific

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.