Renault Fluence facelift – Upgrade reusit

La pachet cu faceliftul lui Renault Symbol, francezii au aratat si faceliftul operat modelului Fluence. Si este unul foarte reusit, Renault Fluence facelift fiind acum in aceeasi linie de design cu noul Clio, la partea frontala.

Ma refer la sigla Renault evidentiata si incadratura ei. Dar la fel de bine le-a iesit si zona inferioara a grilei, cu luminile de zi inserate frumos deasupra proiectoarelor. Si farurile sunt modificate putin, insa stopurile au ramas cam la fel. Interiorul este foarte putin modificat la nivelul structurii, tabloul de bord ofera afisaj digital pentru vitezometru la toate versiunile, se ofera frana de parcare automata, dar si sistemul multimedia R-Link.

Renault Fluence facelift art1 Renault Fluence facelift   Upgrade reusit

La capitolul motorizari este de remarcat aparitia unei versiuni imbunatatite a motorului pe benzina de 1,6 litri, care produce acum 115 CP si este oferit cu noua cutie X-Tronic CVT (nu stiu cum s-o comporta asta noua, dar eu nu recomand deloc CVT-urile). Combinatia dintre motorul asta si cutia CVT vine cu un consum mediu imbunatatit, care ajunge acum la 6,4 litri/100 km.

Renault Fluence facelift art2 Renault Fluence facelift   Upgrade reusit

In rest, se mai ofera dCi-ul de 1,5 litri, cu 90 CP si 110 CP, cutia cu dublu ambreiaj EDC. O alta noutate, in functie de piata (deci nu stim inca daca si Romania este inclusa), Renault Fluence facelift va primi si noul motor turbodiesel de 1,6 litri si 130 CP, al carui consum mediu este de 4,6 litri/100 km.

Renault Fluence facelift art3 Renault Fluence facelift   Upgrade reusit

Asa cum stiti, Renault Fluence este produs la Uzina Renault din Bursa, Turcia, iar modelul cu facelift va veni in Romania pe parcursul anului viitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.