Volkswagen Taigun concept: Un nou SUV VW si un nou motor

Volkswagen mai vrea un SUV in gama si ni-l si arata, sub forma unui concept. Noul VW Taigun este pozitionat sub Tiguan si se infiltreaza in clasa SUV-urilor mici, de oras.

VW Taigun arata clar ca este un concept, incepand cu designul exterior, care merge pe linia actuala VW, condimentata insa cu cateva artificii tipice conceptelor si continuand cu interiorul minimalist. Imi place linia laterala a lui VW Taigun, pentru ca nemtii s-au gandit sa integreze manerele portierelor spate in montanti, dandu-i astfel o nota mai dinamica.

VW Taigun art1 Volkswagen Taigun concept: Un nou SUV VW si un nou motor

Nu arata chiar rau acum, dar in versiunea de serie cred ca va fi mult mai “curatat” de elementele care atrag acum atentia in cazul lui VW Taigun.

Insa, in afara faptului ca VW va produce acest mic SUV pentru a concura cu Opel Mokka/Chevrolet Trax si Nissan Juke, nemtii ne arata si un nou motor, care va intra si sub capota altor modele din gama VW.

VW Taigun art2 Volkswagen Taigun concept: Un nou SUV VW si un nou motor

Este vorba despre un nou motor TSI de 1,0 litri, cu 3 cilindri, care produce 110 CP si 175 Nm/1.500 rpm. Propulsorul se alatura celorlalte motoare VW concepute in ideea de downsizing (reducere a cilindreei) si nu este deloc exclus sa-l vedem pe noul Golf si poate si pe Passat. Pana la urma, Ford are curajul sa ofere un motor similar pentru noul Mondeo.

Echipat cu acest motor, VW Taigun - a carui greutate este de doar 985 kg – accelereaza pana la 100 km/h in 9,2 secunde si atinge o viteza maxima de 186 km/h, in conditiile in care constructorul german anunta un consum mediu de 4,5 litri/100 km.

VW Taigun art3 Volkswagen Taigun concept: Un nou SUV VW si un nou motor

Cum spuneam, VW Taigun este conceput strict pentru mediul urban. Conceptul are o lungime de doar 3,85 metri, iar portbagajul este de 280 litri, putand ajunge la 987 litri cu bancheta spate rabatata.

Teoretic, ar trebui sa vedem si modelul de serie, care va pastra, cred, acelasi nume – Taigun, peste cam un an.

114292 Volkswagen Taigun concept: Un nou SUV VW si un nou motor

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.