OFICIAL: BMW M6 Gran Coupe

Aparitia noului BMW M6 Gran Coupe nu-i o mare surpriza, ne asteptam la versiunea M inca de cand a fost anuntat coupe-ul cu 4 usi al celor de la BMW. Dar merita sa-l privim cu atentie, pentru ca este, fara indoiala, cel mai elegant model M.

Eu as spune ca este si unul dintre cele mai discrete modele M, la nivelul designului. Chiar daca toate elementele caracteristice sunt acolo, BMW M6 Gran Coupe nu “bate la ochi” ca alte modele M. Asta-i da o savoare aparte, pe langa faptul ca masina arata oricum foarte bine si ma astept sa fie si peste multi ani la fel de atractiva.

BMW M6 Gran Coupe art1 OFICIAL: BMW M6 Gran Coupe

Interiorul este o adevarata bijuterie, este cel al Seriei 6, probabil cel mai reusit din gama BMW. Si pentru ca intr-o masina eleganta nu te inghesui, oricat ar fi de spatioasa, BMW M6 Gran Coupe a fost conceput cu doar doua locuri in spate.

BMW M6 Gran Coupe art2 OFICIAL: BMW M6 Gran Coupe

Sub capota aceeasi “poveste” cunscuta de la deja multe modele M actuale. Un V8 de 4,4 litri, biturbo, care produce 560 CP si care este cuplat la cutia M cu dublu ambreiaj si 7 trepte. BMW M6 Gran Coupe are nevoie de 4,2 secunde pentru a ajunge la 100 km/h si este limitat electronic la o viteza maxima de 250 km/h. Sau 305 km/h, daca se comanda un pachet optional al carui principal avantaj este tocmai aceasta viteza maxima.

Nemtii spun ceva despre un consum mediu de 9,9 litri/100 km, dar nu stiu cui ii pasa cu adevarat de chestia asta, avand in vedere ca BMW M6 Gran Coupe costa, in Germania, minim 128.800 euro.

Si, da, este un pic mai rapid decat Mercedes CLS 63 AMG icon smile OFICIAL: BMW M6 Gran Coupe

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.