OFICIAL: BMW Seria 4 – O noua linie, un nou model

N-ati auzit inca de BMW Seria 4? Veti auzi de acum inainte pentru ca BMW tocmai a inaugurat o noua linie, cu un model de sine statator in gama.

Se stia de ceva timp ca BMW va introduce Seria 4, noul model fiind de fapt inlocuitorul vechiului BMW Seria 3 Coupe. De ce aceasta schimbare? Ne dam seama in momentul in care privim pozele. Noul BMW Seria 4 vine cu modificari substantiale la nivelul designului, are o alta prezenta si impune o noua identitate, fiind acum un model aparte in gama. Este cumva momentul in care se desparte de Seria 3 din punct de vedere al perceptiei.

BMW Seria 4 Coupe Concept art1 OFICIAL: BMW Seria 4   O noua linie, un nou model

Sigur, BMW Seria 4 este in continuare construit pe baza Seriei 3, dar bavarezii au modificat unele elemente de design astfel incat sa avem de-a face cu un model proiectat ca un coupe de la bun inceput, nu versiunea coupe a unei berline.

Observati ca partea inferioara a spoilerului este complet schimbata, spatele este cu totul altul, chiar deosebit prin acele mari deschizaturi din partea inferioara. Oficial, ceea ce vedem noi in poze este un concept, masina a fost prezentata ca BMW Seria 4 Coupe concept, dar stim aceasta tactica a celor de la BMW de a prezenta intial modelele noi sub forma unor concepte extrem de apropiate de versiunea de serie.

BMW Seria 4 Coupe Concept art2 OFICIAL: BMW Seria 4   O noua linie, un nou model

Asadar, s-o numi el concept, dar asta e masina de serie, cu mici amanunte de concept, care vor fi usor schimbate pentru modelul care va patrunde anul viitor in showroom-uri.

Interiorul este unul de serie, evident, lucrat spactaculos la nivelul detaliilor pentru acest, oficial, concept. BMW spune insa, si este si normal, ca noul Seria 4 va avea un mult mai amplu program de personalizare decat modelul pe care-l inlocuieste.

BMW Seria 4 Coupe Concept art3 OFICIAL: BMW Seria 4   O noua linie, un nou model

Oricum, masina este superba, chiar i-au dat o identitate noua, ce merita integrata intr-o noua gama.

La nivel tehnic, BMW Seria 4 este mai lung, mai lat si mai scund decat vechiul Seria 3 Coupe, deci mizeaza pe un nivel superior de sportivitate. Cat despre motoare, nu se spune nimic, dar e sigur ca vor fi cele cunoscute de sub capota noii Serii 3. Asadar, aceeasi gama de motoare si ma intreb cum se va numi versiunea M… probabil M4, ramanand ca M3 sa fie versiunea M pentru Seria 3, daca BMW va mai face un M pe berlina de clasa medie.

Ramane acum sa asteptam modelul de serie, care va fi aproape la fel, si care va debuta anul viitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.