Performante Kia pro_ceed GT, primul hothatch Kia

Va spuneam, nu demult, ca Kia a confirmat oficial modelul pro_ceed GT, adica primul lor hothatch, cel care ar trebui sa fie o alternativa mult mai convenabila la hothatch-urile compacte cu traditie.

Acum, coreenii revin cu precizari legate de ce ar trebui sa asteptam de la acest hothach. In primul rand, aflam ca Kia va oferi aceasta versiune atat pe modelul in 5 usi, cat si pe cel in 3 usi. Asadar si ceed si proceed vor primi versiunea GT, cu motorul turbo aferent.

Apropo de motor, stim acum si cati CP va oferi. Vorbim despre o unitate de 1,6 litri, turbo, care va produce 204 CP si 265 Nm. Valori asteptate, care vor genera performante bune. Oficial, Kia ceed GT si proceed GT vor avea nevoie de 7,9 secunde pentru a atinge 100 km/h. Cutia de viteze este manuala, cu 6 trepte.

Kia ceed GT proceed GT Performante Kia pro ceed GT, primul hothatch Kia

Observati ca si puterea si acceleratia sunt destul de mult sub cele ale hothatch-urilor compacte existente. 204 CP versus 265 CP pentru Megane RS, 280 CP pentru Astra OPC si 220 CP pentru Golf GTI.

Nu-i de mirare. Kia este la primul hothatch si nu cred ca au luat vreodata in calcul sa bata hothatch-urile cu traditie. Ei ofera insa un model sport, cu performante decente, la preturi mult mai convenabile. Asta-i reteta pe care au gandit-o pentru aceasta versiune si s-ar putea sa le iasa. Un hothatch compact decent la nivelul performantelor, cu putere comparabila mai degraba cu a hothatch-urilor de clasa mica, la preturi atractive.

Mai stim si ca Kia ceed GT si proceed GT vor avea scaune Recaro, jante de 18 inch, etriere rosii si spoilere mai agresive, asta pe langa alte mici returi cu tenta sport in habitaclu. Abia astept sa vad ce-o sa iasa, hothatch-ul Kia va debuta la Geneva, in primavara, cu vanzarile incepand din vara.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.