BMW si Toyota vor dezvolta impreuna un model sport

Viitoarea colaborare dintre BMW și Toyota nu este un subiect nou, aceasta fiind facuta publica inca de la sfarsitul lui 2011, cand scopul asocierii parea simplu: BMW va furniza motoare diesel de 1,6 si 2,0 litri, iar Toyota tehnologie “eco”.

Recent au aparut insa detalii noi si interesante despre planurile comune ale celor doi mari constructori. Astfel, acestia isi vor uni fortele pentru dezvoltarea unui sistem de pile de combustibil pentru automobile ce ar urma sa apara cel tarziu in 2020. Colaborarea se va extinde si in domeniul materialelor ultrausoare sau al acumulatorilor de inalta performanta, inclusiv studiul tehnologiei litiu-aer.

BMW TOYOTA BMW si Toyota vor dezvolta impreuna un model sport

Dar si mai interesant este anuntul cu privire la dezvoltarea comuna a unui model sportiv de dimensiuni medii, despre care nu se stie nimic in plus. Toyota are in gama un reusit GT-86, realizat impreuna cu Subaru, dar nu si un inlocuitor pentru Supra, model care, desi iesit din productie de 11 ani, continua sa fie foarte apreciat pe piata modelelor sport second-hand.

Noul BMW Seria 3 F30 BMW si Toyota vor dezvolta impreuna un model sportPe de alta parte, BMW, chiar daca este recunoscut ca un constructor care se bazeaza mult pe sportivitate, nu are un model sport pur-sange si de sine statator. Este adevarat, pasionatii pot alege intre roadsterul Z4, coupe-ul Seriei 3 (viitoarea Serie 4), cu superba sa versiune M3, sau GT-ul Seria 6. Zvonuri despre un viitor M1 au alimentat insa imaginatia pasionatilor deja de cativa ani incoace si nu ar fi de mirare ca acesta sa se intruchipeze exact in urma colaborarii cu Toyota, care poate naste un veritabil concurent pentru emblematicul Porsche 911.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.