Cum sa te distrezi fara mari eforturi

Chris Harris este un jurnalist auto britanic, cunoscut pentru colaborarea cu EVO Magazine si, mai recent, pentru propriul show pe canalul Youtube “/Drive”. Nu ca ar fi foarte important, dar unui om cu idei trăznite merita sa-i fie mentionat numele.

Una dintre aceste idei a fost sa inlocuiasca rotile standard ale unui Mercedes-Benz C63 AMG cu unele de rezerva, de dimensiuni mult mai mici (asa-numitele “space saver tire”). Practic, daca pneurile spate ale modelului nostru masoara 255 mm, oricum foarte putin tinand cont de puterea V8-ului de sub capota, cele de rezerva au o amprenta lata de numai 125 mm, adica sub jumatate.

Rezultatul? O masinarie de distractie, tocmai potrivita pentru a fi “driftuita” in continuu, la viteze mult mai mici si implicit mai sigure decat in mod normal. Sau, cum o spune chiar autorul experimentului, “fun is better than speed”.

Desigur, ce omite Harris sa pomeneasca este ca pneurile acelor roti de rezerva nu au aceeasi structura internă cu a celor standard, pentru a fi mai ieftine si mai usoare. Problema e ca sunt si mult mai putin rezistente, astfel ca o astfel de “joaca” le-ar distruge destul de repede.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.