Honda Gear concept

Abia ce s-au deschis portile Salonului Auto de la Detroit, ca o expozitie similara a debutat “peste gard”, în Montreal (18-27 ianuarie).

Sincer, este prima oara cand aud despre acest salon si probabil n-as fi facut-o niciodata daca Honda nu s-ar fi decis sa prezinte un concept-car tocmai acolo.

GEAR ni se prezinta în exact noua poze din exterior si nu mai mult de zece randuri de informatii, printre care nu gasim mai nimic concret.

Honda Gear concept art1 Honda Gear concept

Aflam însa intentiile care au stat la baza acestui studiu de design. Honda considera ca automobilele compacte, specific urbane, sunt “fie practice, dar lipsite de inspiratie, fie sunt distractive, modele extravagante lipsite de prea multa utilitate si prea scumpe pentru tineri”. Cum ati ghicit deja, GEAR vrea sa împace si capra si varza – acum judecati si voi în ce masura o face.

Automobilul este dedicat tinerilor “cool”, reprezentanti ai asa-zisei “generatii Y”. Sau hipsterii, daca e sa ne luam dupa faptul ca numele o sursa de inspiratie au fost bicicletele de tip “single-speed” atat de populare printre acestia.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.