Kia pro_cee’d GT – primele poze cu hothatch-ul coreean

Peste mai putin de o luna, Kia va prezenta oficial primul hothatch al marcii. Este vorba de Kia pro_cee’d GT, pe care coreenii ne-o arata de pe acum in cateva poze. Suficient sa ne dam seama ca arata bine si ca va merge la sufletul celor ce vor un hothatch accesibil.

Daca prima generatie a fost disponibila cu un motor de 140 CP, noua generatie pro_cee’d intra intr-un segment nou, dominat de modele cu traditie si mai performante. Dealtfel, am mai spus-o, nu trebuie sa ne asteptam ca noua Kia pro_cee’d GT sa se bata cu Renault Megane RS, VW Golf GTI sau Opel Astra OPC, desi face parte din aceeasi clasa.

Kia pro ceed GT art1 Kia pro ceed GT   primele poze cu hothatch ul coreean

Coreenii au preferat sa puna un motor mai degraba concurent cu hothatch-urile de clasa mica, pentru a putea cere un pret mai mic decat ce intalnim in clasa compacta.

Vedem din primele poze cum Kia stie sa “vanda” imaginea de hothatch. Un spoiler modificat, lumini de zi cu 4 LED-uri grupate (care arata foarte bine), jante speciale de 18 inch, etriere rosii, tratamentul obisnuit pentru un hothatch, care le-a iesit bine coreenilor. Din singurele doua poze de interior publicate deocamdata vedem doar inscriptia GT pe volan si scaunele Recaro, dar putem presupune ca exista si pedalier sport si alte cateva insertii care s-o diferentieze de versiunile mai putin potente.

Kia pro ceed GT art2 Kia pro ceed GT   primele poze cu hothatch ul coreean

Stim deja ce este sub capota noii Kia pro_cee’d GT, un motor turbo, de 1,6 litri, care produce 204 CP si 265 Nm, cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte. Hothatch-ul coreenilor accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,9 secunde. Asadar, e pe la 2 secunde distanta de hothatch-urile compacte amintite mai sus si chiar cu o secunda mai slab decat hothatch-urile de clasa mica.

Insa aceste dezavantaje de acceleratie ar trebui sa fie compensate cu o platforma bine setata si un pret mult mai accesibil. Ramane sa vedem, deocamdata stim ca masina va debuta oficial la Geneva, in martie, iar productia va incepe in mai, la uzina din Slovacia. Mai intai va ajunge in showroom-uri Kia pro_cee’d GT si apoi si cee’d GT, coreenii ofera hothatch-ul atat pentru versiunea cu 3 usi, cat si pentru cea cu 5 usi.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.