Mercedes E-Klasse facelift – Restart

Mercedes ne arata noua versiune a modelului de clasa medie E-Klasse. Un facelift amplu, care schimba imaginea modelului german.

Mercedes E-Klasse a socat putin la lansare, cand s-a prezentat cu acele faruri ascutite, cu cate doua blocuri optice, semnul distinctic al modelului in vremurile moderne. Mercedes a renuntat atunci la farurile rotunjite si a “testat” pe public unele angulare.

Mercedes E Klasse facelift art1 Mercedes E Klasse facelift   Restart

Se pare ca multor clienti Mercedes nu prea le-a placut ideea pentru ca, asa cum observam imediat, Mercedes a trecut acum intr-o alta zona. Nici macar n-au incercat sa mai rotunjeasca farurile duble, ci au preferat sa le uneasca si sa mizeze pe efectul liniei de LED-uri din ele. Arata mai bine, mai elegant, eu zic ca e un plus evident, chiar daca nu mai atrage atentia atat de mult ca inainte.

Mercedes E Klasse facelift art2 Mercedes E Klasse facelift   Restart

Design diferit, in functie de versiune! Pentru prima data, Mercedes E-Klasse vine cu design diferit, in functie de nivelul de echipare. Varianta de baza si nivelul Elegance au sigla Mercedes montata pe capota, in vreme ce Avantgarde o are incorporata in grila fata. O idee buna, va placea clientilor fideli ai acestui model, care vor sa arate exact ce conduc.

In spate, modificarile nu sunt nici pe departe atat de ample ca cele ale partii frontale. Doar o clasica remodelare a structurii stopurilor.

Mercedes E Klasse facelift art3 Mercedes E Klasse facelift   Restart

La interior, nemtii au preferat sa modifice consola centrala si sa retuseze putin tabloul de bord. Putin, dar de efect.

Motoarele sunt aceleasi, mai economice si pleaca de la 184 CP pentru benzina (E 200) si 136 CP pentru diesel (E 200 CDI).

O masina frumoasa, eleganta, de departe mai interesanta decat Audi A6.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.