Mercedes introduce sistemul care te avertizeaza ca intri pe contrasens

Soferi inconstienti, care circula pe contrasens, sunt peste tot in lume, nu doar la noi. Stiti probabil ca s-a intamplat cam pe fiecare autostrada din Romania si vorbim doar de cazurile mediatizate.

Se intampla insa si in Germania, iar Mercedes ne da si niste cifre. In ultimele 3 luni, in Germania, circa 25 de oameni au murit fara sa aiba vreo vina, din cauza accidentelor provocate de soferi care mergeau pe contrasens, fie pe autostrazi, fie pe drumuri nationale. ADAC spune insa ca numarul soferilor care ruleaza pe contrasens este mult prea mare, circa 2.800 de cazuri anual. Evident, si la ei cazurile care ajung in presa sunt doar cele care se lasa cu accidente grave.

Mercedes sistem avertizare contrasens Mercedes introduce sistemul care te avertizeaza ca intri pe contrasens

Nu vorbim neaparat de soferi beti sau nebuni, ci de cei care gresesc intrarile pe autostrada si nu-si dau seama sau realizeaza prea tarziu si in inconstienta lor continua sa ruleze cautand o iesire. Se poate intampla din neatentie, din cauza vremii, intunericului sau necunoasterii zonei.

Mercedes vine cu un sistem de avertizare pentru aceste situatii. O camera video recunoaste semnele rutiere care indica faptul ca intrarea este interzisa pe acel drum si, inainte ca soferul sa ajunga in dreptul semnului, acesta este avertizat prin 3 semnale sonora, in timp ce pe tabloul de bord apare semnul “Interzis”. Astfel, soferul are timp sa realizeze eroarea si sa se incadreze corect.

Sistemul va fi disponibil initial pe noul Mercedes E-Klasse facelift si pe noua generatie Mercedes S-Klasse, care va debuta anul acesta.

Mai trebuie spus ca sistemul este eficient acum doar in Germania, dar Mercedes lucreaza sa-l adapteze si pentru alte tari.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.