Nissan X-Trail – Proces de infrumusetare

Zilele trecute, pe internet au aparut cateva imagini cu viitorul Nissan X-Trail, din setul de fotografii destinate omologarii. Dupa cum se poate observa, X-Trail schimba macazul din punct de vedere stilistic, renuntand la formele excesiv de dure si rectangulare pentru unele mai cuminti, dar si mai comerciale.

Nissan a renunțat si la alte artificii de design, cum ar fi proiectoarele integrate in barele transversale de pe plafon, sau chiar stopurile plasate pe montantul spate, care au facut parte din pedigriul modelului inca de la lansarea acestuia, in 2001.

Nissan X Trail patent photos Nissan X Trail   Proces de infrumusetare

Nissan X Trail patent photos 2 Nissan X Trail   Proces de infrumusetare

De altfel, se poate observa ca noul X-Trail respecta cu strictete designul conceptului Hi-Cross prezentat in primavara recuta la Salonul Auto de la Geneva. Si, considerand informatiile care-l insoteau pe acestea corecte si in cazul modelului de serie, noul X-Trail va fi putin mai lung, mai lat si mai scund decat predecesorul sau.

Nissan Hi Cross concept Nissan X Trail   Proces de infrumusetare

Nissan Hi Cross concept 2 Nissan X Trail   Proces de infrumusetare

O modificare importanta vizeaza ampatamentul, care a crescut cu 15 cm (pana la 2.780 mm). Evident, asta inseamna ca va creste proportional si spatiul in habitaclu.

Nissan Hi Cross concept 3 Nissan X Trail   Proces de infrumusetare

Apropo de habitaclu, conceptul dispunea ne o configuratie cu trei randuri de scaune, pentru un total de sapte locuri, si nu ne-ar mira ca modelul de serie sa mosteneasca acest lucru. In rest, tot conceptul ne poate lamuri si asupra modului in care va arata interiorul.

Oricum, cel mai probabil vom vedea modelul de serie in toata splendoarea lui in martie, la Geneva.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.