Oficial: Audi RS7 Sportback – Performanta maxima

Asa cum obisnuieste de ceva ani, pentru multe modele din gama, Audi ofera initial variantele sport “S”, dupa care vine cu nivelul de top in ceea ce priveste performanta, varianta RS. Si RS-urile modelelor mari din gama au cam ajuns la nivel de supercar cu cifrele.

Iata acum noul Audi RS7 Sportback, aratat dupa ce nemtii au prezentat acum ceva timp versiunea mai “soft”, S7 Sportback, al carei motor V8 de 4 litri, cu 420 CP este oricum impresionant.

Audi RS7 Sportback art1 Oficial: Audi RS7 Sportback   Performanta maxima

Insa RS7 Sportback este intr-o alta categorie, acolo un M-urile si AMG-urile troneaza intr-un segment rarefiat. Modelul nemtilor vine tot cu un V8, tot de 4 litri, dar care produce 560 CP si 700 Nm datorita unor modificari si celor doua turbocompresoare. Este, de fapt, acelasi motor prezent si pe actualul Audi RS6 Avant, iar cutia este cea automata, cu 8 trepte.

Cifrele sunt… sub 4, ca sa spun asa. Adica RS7 Sportback ajunge la 100 km/h in 3,9 secunde. Viteza maxima este limitata la 250 km/h in versiunea standard, 280 km/h cu pachetul “Dynamic” si 305 km/h cu pachetul “Dynamic Plus”.

Audi RS7 Sportback art2 Oficial: Audi RS7 Sportback   Performanta maxima

Consumul mediu este la un nivel foarte bun, doar 9,8 litri/100 km, in special datorita sistemul de dezactivare a cilindrilor. O tehnologie care va patrunde si mai mult in lumea motoarelor cu peste 4 cilindri (si chiar cu 4 cilindri, VW are deja unul). In cazul lui Audi RS7 Sportback, cand se ruleaza cu viteza de croaziera sau cu acceleratii moderate, motorul intrerupe alimentarea a 4 cilindri, care se reia automat cand soferul o cere prin intermediul acceleratiei.

Audi RS7 Sportback preia “costumul” modelelor RS, grile mari, difuzor de aer, doua iesiri serioase are esapamentului si inscriptia “quattro” plantata ostentativ pe grila inferioara.

Audi RS7 Sportback art3 Oficial: Audi RS7 Sportback   Performanta maxima

Plansa de bord este o demonstratie care aminteste de ce sunt atat de multi fani ai interiorelor modelelor Audi, ornat cu elementele sportive caracteristice, plus cateva insertii de efect, din fibra de carbon.

Cu cine compararam noul Audi RS7 Sportback? Simplu, cu BMW M6 Gran Coupe, care are exact aceeasi putere si cu Mercedes CLS 63 AMG. Da, exista diferente intre ce au gandit designerii celor 3 constructori, dar aceste modele se adreseaza in principiu aceluiasi grup de clienti.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.