OFICIAL: Mercedes CLA – Cel mai mic coupe cu 4 usi

Mercedes a inventat segmentul modern al coupe-urilor cu 4 usi cu modelul CLS, ajuns deja la o doua generatie, iar nemtii coboara acum cu acelasi concept in clasa compacta.

Noul Mercedes CLA, anuntat deja de Concept Style Coupe poate fi privit ca versiunea berlina a noului A-Klasse, un model care arata extrem de bine dupa ce nemtii au renuntat sa-l mai construiasca sub forma de monovolum si l-au transformat intr-u hatchback veritabil. Doar ca CLA e mai mult de atat si are propria personalitate si directie.

Mercedes CLA art1 OFICIAL: Mercedes CLA   Cel mai mic coupe cu 4 usi

Mercedes CLA a fost gandit de nemti ca un coupe cu 4 usi, o reinterpretare la scara mai mica a lui CLS. Portiere fara rama, un spate plonjat, pasional si dinamic, si iata o masina care arata excelent si vine cu o noua versiune peste ceea ce BMW a facut cu o prima generatie a Seriei 1.

Pe langa faptul ca arata foarte bine (partea frontala a lui A-Klasse, pe care CLA o reinterpreteaza, a facut deja furori), Mercedes CLA vine si cu cateva calitati de exceptie, la nivel tehnic. Noul coupe cu 4 usi al nemtilor are un coeficient aerodinamic de doar 0.22, valoare incredibil de buna la nivelul actual, care ofera avantaje pe toate fronturile, in special cand vine vorba de consum.

Mercedes CLA art3 OFICIAL: Mercedes CLA   Cel mai mic coupe cu 4 usi

Interiorul este cel al noului A-Klasse, dar cu tuse pronuntate de sportivitate, inclusiv volan cu partea inferioara aplatizata. Desigur, nemtii anunta o multime de sisteme de siguranta activa disponibile, atat de multe incat n-ai impresia ca este un modele de baza gamei.

Mercedes CLA art2 OFICIAL: Mercedes CLA   Cel mai mic coupe cu 4 usi

Motoarele sunt tot ale noului A-Klasse. Se ppleaca de la un propulsor pe benzina, de 1,6 litri si 122 CP, cvare afiseaza un consum mediu oficial de 5,4 litri/100 km. Versiunea BE Edition, optimizata pentru consum, reuseste chiar o valoare de 5 litri/100 km. Acelasi motor de 1,6 litri este oferit si cu o putere maxima de 156 CP, iar cel mai puternic motor pe benzina este (pana apare versiunea AMG) cel de 2 litri si 211 CP. Nemtii ofera si diesel-ul de 2,2 litri si 170 CP, al carui consum mediu este de doar 4,2 litri/100 km. In ceea ce priveste transmisia, Mercedes ofera o cutie manuala cu 6 trepte sau una cu dublu-ambreiaj, 7G-DCT.

Se va putea opta si pentru sistemul de tractiune integrala 4Matic, pentru anumite motorizari.

Oricum ar fi, masina asta nu se cumpara pentru cine stie ce motor, cu nu stiu ce valori excelente de consum. Se cumpara pentru cum arata. Si arata intr-un mare fel.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.