OFICIAL: Noul Aston Martin Rapide S – Pe langa nemti

Aston Martin ramasese in urma cu modelul Rapide, coupe-ul lor cu 4 usi al carui principal concurent este Porsche Panamera. Rapide-ul britanic, oricat de nobil si exclusivist este, nu se ridica la nivelul lui Panamera si aici ma refer strict la nivelul puterii.

E adevarat ca Aston n-a mizat niciodata pe puteri record in clasa, dar un V12 de 6 litri cu doar 477 CP nu prea mai e demn de anul 2013, cand sunt puteri mult mai mari obtinute din motoare mai mici. Si daca tot a primit un upgrade tehnic, Aston Martin Rapide a schimbat si partea frontala, adoptand o grila noua, mai mare. Plus niste stopuri altfel structurate si aspectul lui Rapide este deja altul. Numele este acum Rapide S si nu este o noua versiune, ci un facelift, vechiul model iesind din productie.

Aston Martin Rapide S art1 OFICIAL: Noul Aston Martin Rapide S   Pe langa nemti

Cum spuneam, motorul V12 de 6 litri a facut un salt de la 477 CP la o mult mai convenabila valoare de 558 CP, in vreme ce cuplul a crescut cu doar 20 Nm, pana la un total de 620 Nm. Aston Martin Rapide S ajunge la 100 km/h in 4,9 secunde (cu 0,3 secunde mai bine), iar viteza maxima este de 304 km/h.

Aston Martin Rapide S art2 OFICIAL: Noul Aston Martin Rapide S   Pe langa nemti

Rapide S arata bine, ok, nu e Aston sa nu-mi fi placut, dar nu stiu cat de mult s-a impus in lumea coupe-urilor exclusiviste cu 4 usi… Are deja 3 ani de productie, probabil va mai sta inca 3 si apoi – poate – vom vedea o noua generatie care sa semene putin cu One-77.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.