OFICIAL: Noul Lexus IS – Indecent de agresiv

Lexus ne arata noua generatie IS, modelul de clasa medie al contructorului japonez, unul care mizeaza in cea mai mare parte pe un design foarte spectaculos, pe care n-ai cum sa nu-l remarci.

N-ar trebui sa fiu surprins, designul este in noua linie adoptata de Lexus si pe modelele mai mari, dar sunt, pentru ca grila asta imensa iti agreseaza ochii ori de cate ori privesti masina. Nu ma intelegeti gresit, imi place, e de departe cea mai agresiva (vizual) masina de clasa medie, dar astept sa vad “pe viu” ca sa-mi dau seama daca nu cumva e putin exagerata.

noul Lexus IS art1 OFICIAL: Noul Lexus IS   Indecent de agresiv

De fapt, noul Lexus IS este o versiune de serie a conceptului LF-CC, doar ca e desenat ca berlina, nu coupe, cum e cazul conceptului.

Daca in privinta partii frontale trebuie sa ma lamuresc cum arata in realitate, spatele imi place direct din poze, sustine ideea de agresivitate generala a masinii si mi-e clar ca noul Lexus IS va fi o aparitie aparte pe strada.

noul Lexus IS art3 OFICIAL: Noul Lexus IS   Indecent de agresiv

Interiorul vine si o plansa de bord ultramoderna, dar curata si aerisita si cel mai mult imi atrage atentia tabloul de bord, ale carui instrumente sunt inspirate de cele ale supercarului LFA. E adevarat ca unele echipamente ale interiorului apartin versiunii IS F Sport, care sustine latura sportiva la nivel vizual. Ceva mai tarziu, vom vedea probabil si un model care sa rivalizeze cu BMW M3.

Deocamdata, japonezii n-au anuntat nimic legat de motoare si transmisii, dar nu mai dureaza mult si vom sti si ce-i pe sub capota.

noul Lexus IS art2 OFICIAL: Noul Lexus IS   Indecent de agresiv

Si daca tot pomenim de nemti, Lexus IS joaca in aceeasi liga cu BMW Seria 3, Mercedes C-Klasse si Audi A4. Pana acum, niponii n-au reusit nici macar sa se apropie de acesti 3 titani ai zonei premium si sunt sigur ca nici noul IS n-o va face. Da, Toyota vrea, ba are chiar si libertatea sa se joace cu designul asa cum vrea, chestie care nu-i valabila pentru nemti, dar ideea este ca europenii apreciaza marcile de traditie, nu japoneze exotice concepute la baza doar pentru americani.

Oricum ar fi, acum, daca chiar vrei sa iesi in evidenta si esti mai nonconformist, Lexus IS e ce-ti trebuie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.