Opel Zafira Tourer – Cel mai puternic monovolum diesel compact

Cu cativa ani in urma, Opel sa mandrea cu versiunea OPC a monovolumului Zafira, una care multumea si familistul, dar si pilotul din tine. Acum, Opel reuseste sa se impuna in segmentul monovolumelor compacte si la nivel de imagine. Constructorul german declara ca produce cel mai puternic monovolum diesel compact cu 7 locuri.

Vorbim despre Opel Zafira Tourer, care a primit cea mai sofisticata realizare Opel in domeniul motoarelor diesel. Noul motor de 2 litri BiTurbo, initial disponibil pe Opel Insignia si apoi pe Opel Astra, poate fi acum comandat si pe monovolumul Zafira Tourer.

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI BiTurbo Opel Zafira Tourer   Cel mai puternic monovolum diesel compact

Monovolumul nemtilor are acum sub capota propulsorul de 2 litri CDTI BiTurbo, care produce 195 CP si 400 Nm. Performantele sunt bune chiar si pentru o compacta, dar pentru un monovolum… Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI BiTurbo accelereaza pana la 100 km/h in 8,9 secunde si atinge o viteza maxima de 218 km/h. Elasticitatea data de cuplul de 400 Nm este impresionanta, masina accelereaza de la 80 la 120 km/h in doar 8,5 secunde, in treapta a cincea.

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 1 Opel Zafira Tourer   Cel mai puternic monovolum diesel compact

Consumul mediu oficial este de 5,6 litri/100 km, valoare excelenta avand in vedere ce ofera motorul.

Opel Zafira Tourer se poate lauda acum cu unul dintre cele mai puternice motoare diesel pe un monovolum. VW Touran se opreste la 170 CP (2 litri TDI), iar Ford C-Max nu trece de 140 CP. Nici Renault Grand Scenic nu depaseste 150 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.