Rolls Royce Wraith – cel mai puternic model al britanicilor

Celebrul producator britanic a prezentat pâna in acest moment doua imagini cu titlul de “teaser” pentru a anunta apropiata lansare a noului sau model Rolls-Royce Wraith.

Daca in prima fotografie nu am putut vedea decât un “Spirit of Extasy” fantomatic, cea de-a doua ne arata destul de clar o silueta de tip fastback, complet diferita de cea a celuilalt model similar din gama, Phantom Coupe. Usile sunt insa tot de tip “suicide” (cu deschidere inversa).

Rolls Royce Wraith Rolls Royce Wraith – cel mai puternic model al britanicilor

Rolls-Royce Wraith este versiunea coupe a lui Ghost, deci va folosi acelasi motor V12 de 6,6 litri. Pe de alta parte, este de asteptat ca puterea sa sa cresca pâna dincolo de 600 CP, ceea ce va permite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in circa 4,7 secunde. Performantele vor fi incurajate si de o scadere a masei proprii, dar si a dimensiunilor exterioare, comparativ cu Ghost.

Modelul va fi aratat presei pe data de 5 martie, iar publicului larg doua zile mai târziu, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Rolls Royce Wraith teaser Rolls Royce Wraith – cel mai puternic model al britanicilor

Wraith” nu este un nume nou in nomenclatura Rolls, inseamnând tot “fantoma” (ca si “Ghost” sau “Phantom”), numai ca in dialectul specific scotian. Tot e bine ca nu vorbim de un constructor generalist, cu multe modele in gama, altfel cine stie pe unde ar mai fi cautat surse de inspiratie pentru denumirile modelelor sale…. poate am fi vazut si un Rolls Royce “Strigoi” icon smile Rolls Royce Wraith – cel mai puternic model al britanicilor

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.