Toyota Corolla Furia – Conceptul noii Toyota Corolla

Toyota ne arata linia de design a noii generatii Corolla un nume celebru in gama niponilor, care a ajuns sa desemneze doar versiunea berlina a acestui model compact, dupa ce hatchback-ul a primit numele Auris.

Conceptul care anticipeaza noua generatie Toyota Corolla se numeste, destul de clar, Toyota Corolla Furia si a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit. Japonezii nu dau detalii despre motorizari, dar asta chiar nu este important, avand in vedere ca noua Toyota Corolla va avea aceeasi gama de motorizari ca si noua Auris.

Toyota Corolla Furia art1 Toyota Corolla Furia   Conceptul noii Toyota Corolla

In schimb, pe mine ma bucura ca Toyota incepe sa faca ceva la nivelul designului. A doua generatie Auris arata mult mai bine decta prima, iar Corolla Furia demonstraza ca si versiunea de serie Corolla va arata bine. In sfarsit, fara design fad si doar renume de fiabilitate. In sfarsit, ceva mai pasional, ceva care chiar individualizeaza o masina.

Toyota Corolla Furia art2 Toyota Corolla Furia   Conceptul noii Toyota Corolla

Bine, asta nu inseamna ca trebuie sa ne asteptam ca noua Corolla sa urmeze exact linia conceptului Corolla Furia. Si, in plus, o masina de volum nu va avea niciodata (in aceste vremuri) insertiile din fibra de carbon pe care le vedem la Furia.

Oricum, Toyota e pe drumul cel bun in privinta designului. Au intarziat mult, dar si-au dat seama ca trebuie sa faca ceva la nivel estetic si iata ca incep sa faca.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.