Acei oameni frumosi si masinile lor infioratoare

Ati mai citi pe Motorstory despre replici ale unor automobile scumpe, realizate in general de pasionati care nu-si permit originalul, dar incearca sa-l copieze cat mai exact. Uneori rezultatul se apropie de intentie, alteori insa este atata de dezastruos incat stai si te gandesti daca nu cumva cel care a facut-o a vrut o replica a unei replici.

Primul exemplu s-ar fi vrut un Lamborghini Gallardo, insa fabricantul a pornit din start pe o cale complet gresita: a ales ca vehicul de baza un Chrysler Stratus. Cand incerci sa imiti o masina cu motor central plecand de la una cu el pozitionat in fata habitaclului, e clar ca nu dureaza mult pana sa realizezi ca rezultatul nu are cum sa semene cu ceea ce vezi tu zilnic in posterul din garaj.

Lambo Gallardo replica Acei oameni frumosi si masinile lor infioratoare

Probabil in acel punct al fabricatiei, proprietarul s-a decis sa nu se mai chinuie prea tare, fapt care se vede perfect cand privesti masina. Automobilul a fost pus la vanzare de un dealer specializat, el insusi nu prea ingaduitor cu masina cand a admis ca desi este functionala, nu ar risca sa iasa pe o sosea publica si sa mearga cu 100 km/h cu ea.

Lambo Gallardo replica 2 Acei oameni frumosi si masinile lor infioratoare

Desi replica este un cabriolet, plafonul este dintr-o bucata si nu poate fi pliat, ci doar inlaturat complet. Ca justificare, se pare ca este vorba de un proiect destinat sedintelor foto sau video profesioniste, cu rol de vehicul figurant. Culmea, la licitatia de pe eBay, pretul a crescut de la 8000 la peste 9000 de dolari in cateva zile.

In al doilea caz, curajosul fabricant a ciocanit el cat a ciocanit (vreo 3000 de ore, sarmanul) pana cand, intr-un moment de luciditate, cand probabil i se terminase si bautura, a realizat ca ceva nu e deloc in regula. Apoi, dezamagit ca alesese o cale complet gresita si plina de rugina spre desavarsirea spirituala, si-a pus incredibila creatie la vanzare. Cum probabil l-a sfatuit si medicul psihiatru.

Ferrari Enzo replica Acei oameni frumosi si masinile lor infioratoare

Din pacate, greu de crezut ca cineva va fi pregatit sa ofere cei aproape 20.000 de dolari pe care proprietarul, intr-un ultim acces de nebunie, ii cere pentru acest unicat absolut. Care s-ar fi vrut, intr-un univers ideal, plin de bunatate si fericire, o replica de Ferrari Enzo.

via|Carscoop

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.