Alfa Romeo Gloria concept – Idei pentru o viitoare berlina medie

Alfa Romeo incepe ofensiva si sunt sigur ca vom vedea multe noutati de la marca italiana in perioada urmatoare. Vor sa se reinventeze, vor sa cucereasca America (piata de pe care s-au retras acum aproape 20 de ani) si asta nu-i usor.

Stim deja ca noua Alfa 4C va fi primul model de serie cu care italienii vor tatona publicul american si iata un posibil alt model. Se numeste Alfa Romeo Gloria si este un concept desenat de European Design Institute din Torino, in colaborare cu centrul de design Alfa Romeo. Obiectivul trasat studentilor care au participat la acest proiect a fost sa conceapa o linie estetica specifica marcii italiene, care sa “prinda” pe piata americana si pe cea asiatica.

Alfa Romeo Gloria concept Alfa Romeo Gloria concept   Idei pentru o viitoare berlina medie

Rezultatul este un concept de 4,7 metri lungime, care arata foarte bine si care mie-mi pare chiar putin retro, la nivel de concept. Alfa Romeo Gloria a fost conceputa ca o berlina, dar este evident ca i s-a trasat o linie laterala de coupe.

Sa nu uitam ca Alfa are niste mari lipsuri in gama actuala. Un inlocuitor pentru modelul 159 este mai mult decat necesar si Alfa Romeo Gloria este conceptul care va sta la baza noului model de clasa medie, in ceea ce priveste linia de design. La momentul actual, Alfa Romeo Gloria este doar un concept, iar italienii spun ca sub capota ar putea lua loc propulsoare V6 si V8 turbo. Evident, este vorba de cele care echipeaza si noul Maserati Quattroporte, dezvoltate impreuna cu Ferrari.

Noul concept Alfa Romeo Gloria va debuta la Geneva si atunci vom avea si o galerie completa de poze. Modelul de serie va fi aratat probabil anul viitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.