BMW Seria 1 cu xDrive – Intrecere cu un schior pe partia din Predeal

BMW a lansat tractiunea integrala xDrive si pe cel mai mic membru al gamei, Seria 1. Si n-a facut-o conventional, ci cu un test extrem, pe partia Cocosul din Predeal.

Testul a fost conceput ca o intrecere intre un BMW 120d xDrive, pilotat de Claudiu David, singurul instructor roman BMW Driving Experience si George Vintila, in calitate de schior profenionist. Dar pana la intrecerea programata pe coborare, modelul BMW a dat un recital pe urcare.

BMW 120d xDrive cursa pe partie art1 BMW Seria 1 cu xDrive   Intrecere cu un schior pe partia din Predeal

Chiar daca planul initial era sa urce masina tractata pana in varful partiei, Claudiu David a incercat s-o duca acolo prin propriile forte ale sistemului xDrive. Si spune ca i-a reusit, ba chiar si cu doi schiori la remorca. Partia Cocosul, folosita pentru acest test, are o lungime de 2.250 metri si doua zone cu inclinatie de peste 30 de grade, dar sistemul xDrive si pneurile speciale au reusit sa compenseze dificultatea urcarii, pilotul BMW reusind sa atinga un varf de viteza de 80 km/h.

BMW 120d xDrive cursa pe partie art2 BMW Seria 1 cu xDrive   Intrecere cu un schior pe partia din Predeal

Coborarea a presupus intrecerea directa intre masina si schior, fiecare cu avantajele lui. Evident, modelul BMW si-a permis o viteza maxima mai mare, pana la 110 km/h, dar schiorul a avut o manevrabilitate mai buna si avantaj la franare. Logic, schiorul a castigat cursa pana la baza partiei, dar doar cu cateva secunde.

BMW 120d xDrive cursa pe partie art3 BMW Seria 1 cu xDrive   Intrecere cu un schior pe partia din Predeal

Ideea testului a fost sa puna in evidenta calitatile sistemului xDrive, disponibil acum si pe BMW Seria 1. La acest moment, BMW ofera sistemul de tractiune integrala xDrive pe toate modelele din gama, cu exceptia roadsterului BMW Z4.

In cadrul gamei Seria 1, BMW ofera tractiunea integrala pentru modelele 120d si M135i. Pretul lui BMW 120d xDrive pleaca de la 32.116 euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.