Chevrolet Impala isi protejeaza intr-un mod inedit proprietarii

Nu prea este cazul in Romania, insa in alte tari parcarea automobilului personal de un valet atunci cand mergi la un restaurant sau un spectacol este o practica obisnuita.

Si chiar daca personalul ar trebui sa fie ales cu atentie, nimanui nu-i convine ca un strain sa aiba acces la diverse obiecte personale. Mai mult, tehnologia informantionala moderna presupune o interactiune mai accentuata cu automobilul, care ajunge sa incorporeze in sistemele sale multimedia informatii cum ar fi agenda de contacte, adresa personala sau diverse alte date.

Chevrolet Impala Valet Mode Chevrolet Impala isi protejeaza intr un mod inedit proprietarii

Chevrolet chiar oferă de ceva timp un sistem complex de interactiune numit “MyLink”, care este disponibil si in România pe anumite modele. Cu noul Impala insa, constructorul si o modalitate de protejare a acestor informatii, integrand o functie numita “valet mode”, care nu mai permite accesul la sistem decat in urma introducerii unui cod.

Pe de alta parte, ecranul central poate culisa la apasarea unui buton pentru a dezvalui in spatele sau un spațiu de depozitare altfel ascuns – o idee inaugurata de Orlando, daca-mi amintesc bine, care insa nu foloseste accesul electric.

Chevrolet Impala Valet Mode 3 Chevrolet Impala isi protejeaza intr un mod inedit proprietarii

In cazul lui Impala, blocarea sistemului prin cod se rasfrange si asupra accesului la spatiul din spate, astfel ca diverse accesorii personale (chei, portofel, telefon etc.) stocate acolo nu mai pot fi “imprumutate”. O idee simpla, dar foarte convingatoare.

Chevrolet Impala Valet Mode 2 Chevrolet Impala isi protejeaza intr un mod inedit proprietarii

Chevrolet Impala este un model care nu se comercializeaza in Europa, insa modul “valet” ar putea fi importat pe viitor si la gama internationala a constructorului.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.