Citroen C3 primește un facelift-ul traditional de la jumatatea carierei

La mai putin de patru ani de la aparitia actualei generatii a lui Citroen C3, francezii au operat un facelift pe care il vor expune cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

Cele mai importante modificari sunt la nivelul parasocului frontal, care are o grila redesenata si include acum lumini de zi cu LED. Usor de remarcat este si reinterpretarea siglei Citroen, care cuprinde intreaga zona dintre faruri.

Asa cum obisnuiesc majoritatea producatorilor, nici in acest caz diferentele estetice nu se continua si in partea din spate, care este practic neschimbat (ma rog, exceptand o interventie minora la compozitia stopurilor).

Citroen C3 facelift art1 Citroen C3 primește un facelift ul traditional de la jumatatea carierei

La interior sunt disponibile noi materiale si echipamente (spre exemplu, acum se poate opta pentru o camera de asistare a mersului cu spatele). Sincer, aici nici nu era nevoie de mai mult, caci habitaclul unui Citroen C3 bine configurat arata bine oricum.

Citroen C3 facelift art2 Citroen C3 primește un facelift ul traditional de la jumatatea carierei

Cu aceasta ocazie, Citroen a pregatit si o noua familie de motoare pe benzina cu trei cilindri, numita “Pure Tech”. Doua versiuni sunt disponibile: 1,0 l (68 CP) si 1,2 l (82). Conform oficialilor, operatiunile de optimizare au dus la o crestere cu 15% a puterii, in acelasi timp cu o scadere cu 25% a consumului.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.