Citroen DSX concept – Francezii insista pe gama premium

Citroen si-a pus la punct o gama premium, cu preturi destul de mult peste cele ale modelelor normale, care s-a descurcat bine pana acum. Eu, cel putin, am fost impresionat de DS3 si DS4, dar n-am apucat inca sa conduc DS5.

Asta nu e tot, se pare, pentru ca Citroen pregateste un nou concept, pe care-l va arata prima data, deloc intamplator, in China. Se numeste DSX si va se pozitiona putin peste DS5, a carui platforma tehnica o foloseste, mizand probabil pe un nou pachet tehnic ce include tractiune integrala doar in versiunea hibrid, cu un motor electric ce va antrena puntea spate.

Citroen DSX concept Citroen DSX concept   Francezii insista pe gama premium

Deocamdata exista doar o schita a noului Citroen DSX, conceptul urmand sa fie prezentat oficial de francezi in perioada urmatoare.

Principala motorizare va fi, spun cei de la Autobild, HDi-ul de 163 CP, dublat de un motor electric capabil sa livreze 37 CP pentru puntea spate. Versiunile fara hibrid nu vor avea tractiune integrala.

Il asteptam ceva mai concret la Salonul Auto de la Shanghai, se pare ca nu va debuta la Geneva, ci doua luni mai tarziu.

via|Worldcarfans

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.