Citroen Technospace – Pseudoconceptul noului C4 Picasso

Citroen va prezenta in martie, la Geneva, un nou concept, numit Technospace. De fapt, masina nu este altceva decat un preambul pentru noua generatie C4 Picasso, pe care marca franceza o va prezenta anul acesta, cel mai probabil in toamna.

Asa cum ati vazut deja in materialul prezentat, pozele spion ne arata noua masina de serie, nedeghizata, complet necamuflata. Surpriza este ca Citroen a ales sa prezinte inainte un asa-zis concept, pe care l-a si numit sofisticat Technospace, care este aproape identic cu ce vom putea cumpara de la sfarsitul acestui an.

Citroen Technospace Concept art1 Citroen Technospace – Pseudoconceptul noului C4 Picasso

Noul model familist se prezinta cu un design lejer schimbat, curatat de stilul complicat al generatiei actuale, mai simplu, dar sofisticat, in acelasi timp. Asta este partea buna, partea mai putin buna este ca designul masinii nu mai reprezinta o surpriza, noile elemente si linii fiind previzibile. Desi partea frontala urmeaza noua moda a etajarii blocurilor optice (va mai amintiti de “uratul” Fiat Multipla), readusa in actualitate de succesul imens al lui Nissan Juke, fiind mai agresiva si mai ascutita, desenul farurilor principale pare nefiresc de cuminte si, cumva, amplasarea lor pare nenaturala, parand “parasutate” acolo, fara prea mare legatura cu ansamblul designului frontal. Cred ca o amplasare pe verticala at fi adus un plus de stil si de inedit, cu conditia sa fi fost intr-o linie mai legata cu restul elementelor fetei, destul de aglomerate, in “bunul” stil al marcii.

Citroen Technospace Concept art2 Citroen Technospace – Pseudoconceptul noului C4 Picasso

Partea si mai rea e ca spatele, care se doreste o interpretare “mai asezata” a conceptului futurist Tubik, va ajunge sa semene periculos de tare cu cel al lui Audi Q7, asta si datorita taieturii massive a usii posterioare, care musca accentuat din aripile spate. De asemenea compozitia blocurilor stopurilor adduce cu desenul present pe modele mai vechi ale germanilor. Partea laterala, nici ea foarte originala (Citroen a preferat sa se autocopieze) aduce totusi un plus de elegant si stil printr-un ornament cromat masiv care contureaza suprafata vitrata a portierelor, iar partea sa inferioara nu mai are celebra ”treapta”, un trademark Citroen care a fost destul de copiat in lumea monovolumelor in ultimii ani, inclusive de Opel.

Citroen Technospace Concept art3 Citroen Technospace – Pseudoconceptul noului C4 Picasso

Personal ma asteptam la mai mult de la noul Citroen C4 Picasso, cat despre versiunea “concept” aceasta are mult prea putine elemente de”show” pentru a straluci ca un adevarat prototip de salon.

Despre autor

Designer, jurnalist auto, 17 ani experienta in presa scrisa si on-line, illustrator, tehnoredactor.