Dacia ar putea aduce doua noutati la Geneva

Constructorul a fost mereu secretos cu noutatile sale, iar aceasta traditie pare ca se pastreaza in continuare. Recent, o informatie aparuta pe contul de Facebook al Dacia Germania a dezvaluit insa ca apropiatul Salon Auto de la Geneva va gazdui doua noutati ale marcii romanesti.

Va spuneam de curand ca se pregateste un facelift pentru Duster, care ar trebui sa preia interioul noului Logan/Sandero, pentru a elimina principalul dezavantaj pe care il are acum modelul pe pietele mai pretentioase.

Dacia Logan MCV Dacia ar putea aduce doua noutati la Geneva

In ceea ce priveste cea de-a doua noutate, presa specializata de peste tot s-a grabit sa nominalizeze versiunea break a noului Logan. Tinand cont ca Dokker a preluat calitatile de caraus ale vechiului MCV, este de asteptat ca de aceasta data sa vedem o declinare mult mai clasica a versiunii break, cu inaltime similara, lungime usor marita si eventual ampatament identic. Din punt de vedere practic, Logan break ar putea prelua usile din spate de la Sandero pentru a asigura un acces facil la bancheta.

Stopurile ar putea de asemena fi preluate identic, insa sunt voci care ne asigura ca vom vedea blocuri optice dispuse pe inaltime, dupa ideea celor de la Lodgy. In plus, mai ramane un mister, anume daca Dacia va alege sa prezinte direct versiunea de serie, sau un concept-car prevestitor, asa cum s-a intamplat in 2006, in aceeasi situatie, cu Logan MCV, care a debutat initial la Geneva “mascat” in conceptul “Steppe”. Vom vedea exact pe 5 martie.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.