GWA 300 SLC – Un unicat retro-futurist

Desi este in esenta o firma de tuning, Gullwing America este recunoscuta mai ales pentru modelele unicat produse de-a lungul timpului. Compania din San Antonio a prezentat diverse interpretari moderne ale unor automobile clasice, in general intr-un stil destul de discutabil, uneori chiar la limita kitsch-ului, bazate pe o mecanica moderna de Mercedes-Benz, Bentley, Rolls-Royce, Ferrari sau Porsche.

Totusi, din micul atelier s-a intamplat sa iasa si adevarate bijuterii, cum ar “Ciento Once”, fi o replica de Mercedes C111, prezentata de GWA acum doi ani.

GWA 300 SLC art1 GWA 300 SLC   Un unicat retro futurist

Din pacate modelul pe care vi-l prezint azi nu este la fel de reusit, dar originalitatea sa merita admiratia noastra. Bazat pe platforma lui SLS Roadster, “300 SLC” este o interpretare moderna a modelului “300 SC” (W 188) din 1955. Automobilul nu este gata, imaginile fiind doar niste randari computerizate, insa nu e greu sa ne imaginam impresia pe care o va crea in trafic atunci cand va fi pus in curculatie.

GWA 300 SLC art2 GWA 300 SLC   Un unicat retro futurist

Interiorul nu este modificat, insa se potriveste perfect, Mercedes reusind sa deseneze pentru SLC un habitaclu atemporal, independent de “nazurile” modei. In imagini, automobilul apare acoperit atat cu un plafon textil, cat si cu un hard-top care probabil se monteaza manual.

GWA 300 SLC art3 GWA 300 SLC   Un unicat retro futurist

Americanii au dotat unicatul si cu un eleron mobil, plasat intr-o pozitie ciudata, exact in spatele habitaclului. Or sti ei ceva, avand in vedere ca motorul vehicului donator dezvolta 571 CP, iar viteza maxima se apropie de 320 km/h. Din informatiile initiale, se pare ca cel care a comandat acest exemplar este un est-european.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.