Honda Civic Wagon Concept si un mult asteptat diesel pentru CR-V

Honda si-a anuntat noutatile pentru Salonul Auto de la Geneva, unde vom vedea si conceptul versiunii break a noii generatii Honda Civic. Deocamdata exista doar o schita a conceptului, dar e suficient pentru a ne da seama ca va fi un break mai deosebit, nu doar un Civic lungit pentru mai mult spatiu.

Se poate observa ca noua Honda Civic break va pastra solutia manerelor portierelor spate ascunse in montanti, astfel incat conceptul (si probabil si versiunea de serie) arata ca un shooting brake. Frumos, intr-un segment in care break-urile pun mai mult accent pe volum decat pe stil.

Honda Civic Wagon Honda Civic Wagon Concept si un mult asteptat diesel pentru CR V

De asemenea, Honda anunta si motorul diesel, de 1,6 litri, a carui putere maxima este de 120 CP. Un motor asteptat si pe alte modele decat Civic, desi cei de la Honda sunt renumiti pentru motoarele lor pe benzina. Noul diesel va debuta si pe noul CR-V, oferit insa doar in combinatie cu tractiune 4×2 si cutie de viteze manuala.

Nu in ultimul rand, Honda va prezenta la Geneva si o noua versiune a conceptului Honda NSX, despre care Dan Scarlat v-a spus deja, chiar daca vorbim de versiunea Acura (difera doar siglele).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.