Imagini superbe cu primul si ultimul Porsche 911

Cu ocazia apropiatei aniversari a 50 de ani de la debutul celei mia iubite masini sport din lume, Porsche 911, constructorul a pregatit un superb set de fotografii infatisand modelul original (initial numit 901) fata in fata cu actuala generatie (991).

O adevarata lectie de istorie, imaginile ne arata atat evolutia modelului, cat mai ales caracteristicile ramase neschimbate timp de decenii. Desenul partii frontale, al suprafetei vitrate, consola spate masiva, care adaposteste motorul boxer cu sase cilindri, inaltimea practic identica, layout-ul tabloului de bord sau pozitia contactului in stanga coloanei de directie sunt doar cateva din elementele specifice lui 911.

Porsche 911 50 ani de existenta art1 Imagini superbe cu primul si ultimul Porsche 911

Modelul a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie 1963 si de atunci s-a vandut in peste 820.000 de exemplare. Sapte generatii au aparut pana astazi, fara ca niciuna dintre acestea sa afecteze chintesenta lui 911, care i-a adus respectul tuturor pasionatilor auto din lume. Nu putem ignora nici cursele automobilistice, unde 911 a repurtat pana astazi in jur de 20.000 de victorii.

Porsche 911 50 ani de existenta art2 Imagini superbe cu primul si ultimul Porsche 911

Pentru a celebra aniversarea, Porsche a pregatit si nenumarate evenimente care se vor desfasura pe parcursul lui 2013, de la diverse expozitii tematice si participari la evenimente auto, pana la un turneu in intreaga lume a unui exemplar din prima generatie.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.