Kia cee’d GT – Hothatch cu 3 sau 5 usi?

Dupa primele poze cu noul (si primul) hothatch Kia, pro_cee’d GT, a aparut si prima poza cu Kia cee’d GT, adica versiunea hothatch a modelului cee’d cu 5 usi.

Arata foarte bine, are acelasi tratament estetic ca si modelul cu 3 usi pro_cee’d, si acelasi motor de 1,6 litri si 204 CP si aceleasi performante. Sincer, ma asteptam ca hothatch-ul sa fie doar in versiune cu 3 usi, dar coreenii au preferat sa acorde o sansa si familistilor care nu se pot lipsi nici de accesul mai facil, dar nici de motorul de peste 200 CP.

Kia ceed GT Kia ceed GT   Hothatch cu 3 sau 5 usi?

Si cu ocazia asta voiam sa va provoc la o dezbatere.

Sper ca suntem toti de acord ca un hothatch cu 3 usi arata mult mai bine decat versiunea lui cu 5 usi, pentru ca asta e asocierea logica. Un design sportiv, completat de un motor pe masura. Dar sunt si probleme la o masina in 3 usi. Stiu foarte bine, conduc de 5 ani una. Accesul e cea mai mare problema, practic oricand mergi cu mai mult de un pasager, trebuie sa cobori din masina. Si nici pentru cei care merg in spate nu-i chiar indiferent accesul, pentru ca trebuie sa te cotorsionezi putin ca sa incapi pe langa spatarul rabatat al unui scaun. Daca ai si copii, poate deveni chiar enervant.

Si mai e si problema spatiului in spate, nu-i acelasi ca in cazul unei masini in 5 usi. Ca sa nu mai spun ca geamurile mici din spate nu sunt pe placul nimanui pe distante lungi. Plus depreciere mai mare, la revanzare se simte.

Pe de alta parte, un hothatch in 5 usi nu are nici unul din aceste neajunsuri. Dar nici nu arata la fel de bine!

Asa ca va intreb… daca ati da, sa zicem, 20.000 euro pe un hothatch cum ar fi Kia cee’d/pro_cee’d GT, ce-ati alege? Stilul si sportivitatea estetica a modelului in 3 usi sau aspectele practice ale celui in 5 usi?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.