Kia Cross GT concept – Un posibil SUV coupe cu 4 usi?

Kia continua ofensiva catre zone mai inalte ale pietei auto si cocheteaza cu modele cu pretentii de lux. E adevarat, deocamdata la nivelul conceptelor. Noul Kia Cross GT concept ne confirma inca o data acest lucru.

Kia Cross GT a debutat la Salonul Auto de la Chicago si a fost desenat si conceput pentru piata americana. Coreenii testeaza reactii la un posibil SUV mai mare decat Sorento si, daca tot e concept, abordeaza o forma de SUV coupe cu 4 usi, segment impus de BMW, pentru care prea putini alti constructori au avut o replica pana acum.

Kia Cross GT Concept art1 Kia Cross GT concept   Un posibil SUV coupe cu 4 usi?

Noul Kia Cross GT reprezinta o imbinare a liniilor conceptului Kia GT, aratat in 2011, cu stilul unui crossover dinamic, poate cel mai mare din gama. Atunci, in toamna lui 2011, Kia GT arata un posibil prim model cu tractiune spate al marcii, iar in anul urmator a aparut in serie un alt model, Kia K9, pe platforma Hyundai, cu tractiune spate, dar acesta nu este disponibil in Europa.

Kia Cross GT Concept art2 Kia Cross GT concept   Un posibil SUV coupe cu 4 usi?

Cross GT sta pe platforma conceptului GT, dar vine cu tractiune integrala, un motor V6 de 3,8 litri combinat cu unul electric si cutie de viteze automata, cu 8 trepte. Puterea totala este de 400 CP, Cross GT avand o autonomie de 30 km in modul electric.

Si motorizarea sugereaza adresabilitatea catre piata americana, dar la cum se exprima coreenii in comunicatul de presa, nu sunt sanse sa vedem un asemenea model, in serie, prea curand. Pe de alta parte, Kia nu exclude un posibil model in acest segment, in viitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.