McLaren P1 – primele poze de interior

McLaren ne arata primele poze cu interiorul noului bolid McLaren P1. Nu-i neaparat o surpriza, pentru ca britanicii au spus ca noul supercar este concentrat pe experienta condusului. Se vrea cea mai buna masina de sosea si cea mai buna masina de serie, pe circuit.

Asa ca nu trebuie sa ne surprinda abundenta de fibra de carbon din interior. Si nici plansa de bord foarte simpla, extrem de aerisita, dar careia nu-i lipseste nimic, nici macar sistemul de navigatie. Britanicii au facut tot ce se putea pentru a reduce la maxim greutatea masinii.

McLaren P1 interior McLaren P1   primele poze de interior

Mai aflam ca, spre deosebire de McLaren F1, noul McLaren P1 are doar doua locuri. Si ce scaune! Stiti ca McLaren insista pe utilizarea masinii pe circuit. Ei bine, scaunele (10.5 kg fiecare) au spatarul inclinat la 28 de grade fata de verticala, dar pot fi reglate si la 32 de grade pentru a permite soferului sa poarte casca. Cine-ti mai da optiuni de genul asta??

McLaren P1 interior 2 McLaren P1   primele poze de interior

In rest, tabloul de bord este digital, simplu, la obiect, cu date despre parametrii importanti ai masinii. Seamana cu al unei masini de circuit. De asemenea, din calibrarea turometrului, ne dam seama ca motorul suporta pana la 9.000 rpm. In conditiile astea, poate este unul aspirat, motoarele turbo nu prea ajung la turatii atat de mari. Ramane sa vedem.

McLaren P1 interior 3 McLaren P1   primele poze de interior

Oricum, un lucru e clar. In primavara asta vor debuta in acelasi timp doua bijuterii exclusive si concurente. McLaren P1 si Ferrari F 150.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.