McLaren P1 – Primele poze si totul despre performante

In sfarsit, dupa informatii livrate cu portia, McLaren a prezentat cam tot ce ne intereseaza despre supercarul McLaren P1.

Ceea ce lipsea pana acum erau cifrele si poze oficiale cu masina fara camuflaj, pentru ca detalii despre motorul (motoarele!) bolidului britanic stiam deja. Si cifrele sunt pe masura asteptarilor, mult mai bune decat cele ale legendarului McLaren F1.

McLaren P1 art1 McLaren P1   Primele poze si totul despre performante

Noul McLaren P1 are un motor V8 biturbo, de doar 3,8 litri, care produce 737 CP, dar mai exista si un motor electric a carui putere este de 179 CP. Asadar, un total de 916 CP si 900 Nm, ceea ce ii asigura lui McLaren P1 o dinamica de neegalat deocamdata (sa vedem ce parere are Ferrari).

In rest, DRS ca in F1, pentru cresterea vitezei pe liniile drepte si KERS, pentru un boost de putere, tot ca in F1.

McLaren P1 ajunge la 100 km/h in sub 3 secunde, valoare excelenta, mai ales ca nu are tractiune integrala. Pana la 200 km/h sunt necesare mai putin de 7 secunde, iar intervalul 0 – 300 km/h este acoperit in doar 17 secunde. Viteza maxima este limitata la 350 km/h, dar eu ii astept si cu teste ale unor versiuni nerestrictionate, sa vedem la cat poate ajunge folosind tot ce are sub capota.

McLaren P1 art2 McLaren P1   Primele poze si totul despre performante

Franele sunt unele speciale, iar McLaren spune ca sistemul are mai mult de-a face cu performantele de franare din cursele de GT3, decat cu valori pentru masinile de strada.

Britanicii anunta ca masina va fi construita in doar 375 exemplare, la pretul de 1.000.000 euro pe masina. Productia limitata ii va asigura acelasi nivel de exclusivitate pe care l-a avut si il are inca McLaren F1.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.