Mercedes AMG a creat cea mai rapida barca electrica din lume

Nu, nemtii n-au intrat si-n industria echipamentelor de navigatie, dar au oferit expertiza pentru americanii de la Cigarette Racing. Cele doua companii au realizat conceptul celei mai rapide barci electrice din lume.

Aceasta a fost inspirata de modelul Mercedes SLS AMG Electric Drive caruia ii foloseste tehnologia electrica de propulsie. Si la nivel vizual, AMG si Cigarette Racing au facut in asa fel incat cele doua creatii, atat de diferite, sa semene intre ele. Practic, barca americanilor se vrea pe apa ceea ce este mercedes SLS AMG Electric Drive pe sosea.

Mercedes AMG Cigarette Racing Boat art1 Mercedes AMG a creat cea mai rapida barca electrica din lume

Si chiar daca SLS AMG electric ofera o putere maxima de 750 CP, aceasta este complet nesatisfacatoare pentru o barca de 11,6 metri, care vrea sa doboare recorduri de viteza. Totul a fost amplificat, asa ca barca americanilor ofera 2.252 CP si 3.000 Nm. Poate atinge o viteza maxima de 160 km/h, dar nu ni se spune ce autonomie are la acest nivel de performanta. Stim insa ca durata de incarcare completa a bateriilor este de 7 ore la o priza astandard si mai putin de 3 ore cu echipament special.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.