Mercedes-Benz C63 AMG – de acum, cu peste 500 CP

Top modelul Clasei C a lui Mercedes dispune de 457 CP, iar in versiunea “Power Pack” chiar de 480 CP, oricum mai mult decat suficient pentru orice pretentii, mai ales ca, asa cum a remarcat si Chris Harris in filmuletul pe care vi l-am prezentat recent, pneurile spate au o dimensiune relativ redusa: 255/30 R 19.

Cum insa traim o perioada a extremelor, producatorii intrecandu-se pe de o parte in a arata cele mai economice si ecologice modele si concepte, iar pe de alta de a se autodepasi constant in cursa cailor putere, Mercedes a considerat ca platforma Clasei C “poate” mai mult.

Mercedes C63 AMG Edition 507 art1 Mercedes Benz C63 AMG – de acum, cu peste 500 CP

Astfel, puterea a crescut cu exact 50 CP, depășind bariera psihologica a celor 500 CP (507 mai exact). Modificarile au fost posibile prin inlocuirea pistoanelor cu cele de la SLS AMG (care foloseste o versiune a aceluiasi motor de 6.208 cmc) si a altor componente cu unele mai usoare. Cuplul motor maxim a crescut si el cu 10 Nm, până la 610 Nm.

Cum era de asteptat, performantele au crescut in raport cu puterea. Acceleratia de la 0 la 100 km/h a scazut cu 0,2 secunde (pana la 4,2 in cazul coupe-ului si a sedanului), iar viteza maxima a fost limitata electronic la valoarea de 280 km/h.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.