Oficial: Chevrolet SS – Esenta americana

Stiu ca nu ne intereseaza pe noi, europenii, dar noul Chevrolet SS este o masina interesanta si merita s-o cunoastem. Pentru ca reprezinta esenta americana clasica.

Gama Chevrolet din Statele Unite a ajuns sa aiba cateva modele comune cu cea europeana, dar are si multe modele create special pentru clientii americani. Noul Chevrolet SS se adreseaza in special acestora si propune o reteta pe care o stim si noi in Europa, doar ca este ornata cu ingrediente americane.

Chevrolet SS art1 Oficial: Chevrolet SS   Esenta americana

Chevrolet SS este o berlina mare, puternica, cu tractiune spate. Daca ar fi avut cam 150 CP in plus ar fi fost pe langa BMW M5 si alte asemenea modele germane. Dar nu asta-i scopul lui Chevrolet SS, el are batalia lui de dus pe propria piata, unde americanii n-au mai vazut un sedan mare, V8, cu tractiune spate de la Chevrolet de cam 17 ani. Daca va vine sa credeti…

Chevrolet SS art3 Oficial: Chevrolet SS   Esenta americana

Masina, a carei platforma tehnica este cea de pe Chevrolet Camaro, are sub capota un V8 de 6,2 litri, care produce 415 CP, cuplat la o cutie de viteze automata, cu 6 trepte. Acceleratia pana la 100 km/h este posibila in putin peste 5 secunde. Nu vrem sa stim consumul, iar pe americanii care si-o vor cumpara nu-i intereseaza.

Chevrolet SS art2 Oficial: Chevrolet SS   Esenta americana

Ce ma contrariaza pe mine este faptul ca Chevrolet nu si-a dat deloc silinta sa scoata in evidenta acest model. Daca te uiti la noul Chevrolet SS si nu stii despre ce este vorba, ai impresia ca este doar o alta berlina mare, eventual cu 200 CP… nu un uragan de 415 CP. Imi place abordarea, fara detalii care sa-ti arate de ce-i in stare masina. Americanii mai fac si chestii de-astea, dar nu prea des.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.